Stedendriehoek

Kies dit jaar voor een duurzame kerstboom

Kinderboerderij Laag Buurlo is dit jaar voor het eerst een uitgiftepunt voor duurzame kerstbomen. “Naast dat je de natuur hiermee helpt, steun je hiermee ook de kinderboerderij. Voor elke verkochte kerstboom gaat er namelijk €5,- naar Kinderboerderij Laag Buurlo.

“De Servische spar met kluit wordt geleverd in een herbruikbare pot. Die pot wordt de volgende jaren opnieuw gebruikt. Jouw boom wordt na de feestdagen definitief geplant in een bos of op een landgoed. Het is geen adoptieboom. De ervaring leert dat de overlevingskans bij adoptie erg klein is. De Nordmann wordt geleverd zonder kluit. Voor iedere verkochte Nordmann worden twee jonge boompjes teruggeplant. Dit kunnen eiken, elzen, essen, meidoorns of berken zijn. Maar ook bijvoorbeeld een Douglas-spar. Alle verkochte Nordmann-bomen worden weer ingenomen. De bomen worden verwerkt tot compost/houtsnippers en worden op die manier weer terug aan de natuur gegeven. Steun de missie: geen boom meer bij het afval, maar alle bomen terug in de natuur!”

Bestellen van je duurzame kerstboom kan online tot en met donderdag 8 december via duurzame-kerstbomen.nl. Van 3 tot en met 11 december kun je jouw bestelde duurzame kerstboom komen ophalen tussen 10.00 en 15.30 uur bij Kinderboerderij Laag Buurlo.