Stedendriehoek

Kies de juiste meubels voor je horeca zaak

Als je een horecazaak gaat starten of overnemen dan denk je natuurlijk na over de inrichting. Gaat het om een bestaande zaak dan kun je de inventaris vaak overnemen. Maar misschien ga je voor een complete metamorfose. Heb je een zaak waar de gasten ook buiten kunnen zitten, dan wil je natuurlijk ook het terras inrichten met comfortabele tafels en stoelen. Ga je voor nieuw, dan is het belangrijk om goed na te denken over je keuze. Kies kleuren die passen bij de stijl van de zaak en zog ervoor dat je gasten lekker lang blijven zitten, dat is immers goed voor de omzet.

Budget voor het meubilair

Voordat je gaat rondkijken voor meubilair voor je horecabedrijf moet je eerst weten wat het budget is en hoeveel zitplaatsen je wilt creëren. Met die informatie kun je gaan uitzoeken welke tafels, stoelen en barkrukken het beste passen.

Wat zijn goede horeca stoelen?

De vraag wat goede horeca stoelen zijn is niet in één zin te beantwoorden. Maar er zijn wel een paar kenmerken waar ze aan moeten voldoen. Allereerst moeten de stoelen stabiel staan. Zeker op een terras kan dat een uitdaging zijn. Maar niets is zo irritant als een stoel die wiebelt. Dat geldt overigens ook voor een tafel. Vaak kun je dit wel oplossen met een bierviltje, maar charmant is het natuurlijk niet. Binnen mogen stoelen en tafels eigenlijk niet wiebelen. Je moet er dus voor zorgen dat de vloer glad is. Ontvang je ook grote groepen, kies dan voor tafels die je gemakkelijk tegen elkaar kunt schuiven zodat het gezelschap bij elkaar kan zitten. Ronde tafels ogen vaak gezelliger, en nodigen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Maar ze zijn natuurlijk minder geschikt om te schakelen. Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie van vierkant, rechthoekig en rond en ovaal gaan. Dit geeft het geheel een speelse uitstraling. Zorg er altijd voor dat er voldoende loopruimte overblijft voor bezoekers en personeel. Houd ook rekening met kinderwagens, rollators en rolstoelen.

Ga voor duurzaam

Het horeca meubilair heeft vaak veel te lijden. Er wordt tegenaan gestoten, er valt wel eens een stoel om en er gaat regelmatig een glas wijn, bier of limonade over de tafel. Kies dus voor meubilair dat tegen een stootje kan. Tafels die je met een vochtige doek gemakkelijk en snel schoon kunt maken zodat de tafel snel in orde gemaakt kan worden voor de volgende gasten. Kies stoelen waar niet binnen een paar maanden de verf vanaf bladdert. Stoelen met een metalen onderstel zijn wat dat betreft een goede keuze. Bedenk of je wilt gaan voor stoelen met of zonder armleuningen. Die laatste nemen meer ruimte in beslag mar vooral oudere bezoekers vinden het vaak fijn. Je kunt natuurlijk ook voor de tafels die aan de zijkant van de ruimte staan kiezen voor loungebanken.