Stedendriehoek

Kidsproof tips in de herfstvakantie

Patricia van der Meulen is altijd op zoek naar leuke plekjes om met haar twee kinderen heen te gaan. Op Kidsproof.nl houdt zij alle fijne adresjes bij die zij ontdekt in de Stedendriehoek en op de Veluwe. Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen. Patricia heeft de leukste uitjes voor deze herfstvakantie op een rijtje gezet.

Lekker speuren
De natuur is prachtig met al die herfstkleuren. Wandelen wordt extra leuk met één van de leuke herfstspeurtochten. Speur in de natuur naar sporen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, ga op pad met een pompoen door het Kasteelpark van Kasteel Cannenburch of loop de paddenstoelenroute van IVN. Leuk voor kids tussen de 4 en 12 jaar.

Herfstvakantie in het museum
De herfstvakantie is dé tijd om een museum te bezoeken met kinderen. Veel musea organiseren nu bijzondere activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld Paper Art in het CODA Museum en ga zelf aan de slag met papierscheppen of leer over de lasersnijder en customize je eigen papieren huisje. Ontdek hoe lucht zichtbaar wordt in het Kröller-Müller Museum. Speel en leer in het totaal vernieuwde Speelgoedmuseum. Of doe mee aan creatieve workshops bij Musea Zutphen. Leuk voor kids vanaf 4 jaar.

Op stap met de gouvernante
Speciaal voor freules en jonkers: maak een bijzondere wandeling door Huis Verwolde en ontdek hoe ze hier vroeger woonde. Uiteraard leren de kinderen ook een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Iets te chic? Je kunt ook kiezen voor een leuke knapzakspeurtocht door het natuurgebied met lekkere poffertjes na afloop. Leuk voor kids tussen de 5 en 8 jaar.

Naar het theater
Een theatervoorstelling bekijken met je (klein)kinderen is echt zo leuk! Met de allerkleinsten zie je ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ of ‘Flamenco Fluisterstad’. Met kleuters bekijk je ‘Boer Boris’, ‘Professor Bombasticus’, ‘Koning Bowi’ of ‘Het Veterstrikconcert’. Zijn jouw kinderen al wat groter? Dan zijn de nieuwste K3-show ‘Dromen’ en ‘Dolfje Weerwolfje (6+)’ echte aanraders! Al vanaf €5,- per ticket.

Wil je meer weten over deze leuke uitjes of andere toffe plekjes? Op kidsproof.nl kan je ze allemaal vinden. In onze Uitagenda vind je ook de leukste uitjes per dag. Fijne vakantie!