Stedendriehoek

Keuze uit twee stadswandelingen

APELDOORN – Op zondag 10 april kan men kiezen uit twee begeleide stadswandelingen. De eerste is de Centrumwandeling van het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC), die tot en met oktober elke zondagmiddag wordt gehouden.

Startpunt is de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat, voor de juwelierszaak. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten bedragen €5,- per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €2,-. Aanmelden – minimaal één dag vooraf – is noodzakelijk. Mail naar info@apeldoornsgidsencollectief.nl. Vermeld daarbij naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers. De gids neemt de wandelaars mee door het centrum en een deel van de parken, vertelt over de tijd dat Apeldoorn veranderde van een boerendorp naar een deftige plaats van allure en zich daarna doorontwikkelde naar een moderne stad in het groen.

De tweede wandeling is een historisch arrangement, waarbij CODA en het AGC nauw samenwerken. Het vindt maandelijks plaats, behalve in juli en augustus. Startpunt is de entreehal van CODA aan de Vosselmanstraat (melden bij de kassa). De wandeling begint om 13.30 uur en duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. De kosten bedragen €10,-, inclusief koffie/thee vooraf. Voor dit arrangement kan men zich aanmelden door te mailen naar: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl, onder vermelding van ‘Wandeling Apeldoorn Toen en Nu’. Vergeet niet de naam, het telefoonnummer en het aantal deelnemers op te geven. “Het arrangement start met een inleiding bij een kop koffie of thee boven in de leeszaal van de CODA bibliotheek. Daarna verkennen we het westelijk deel van de binnenstad met onder andere de historische Korte Nieuwstraat en de Krommenhoek, maar ook met grootstedelijke moderne architectuur, zoals CODA, GIGANT en ACEC.

Meer informatie vindt men op de website www.apeldoornsgidsencollectief.nl of bel 06-39380517.