Stedendriehoek

Keurslager De Adelaar heropent deuren na grote verbouwing

Afgelopen maandag heeft Keurslager De Adelaar op winkelcentrum Hart van Zuid haar deuren weer geopend. Het filiaal heeft een ware make-over ondergaan waarbij alles is veranderd: van de wanden tot plafonds en meubels. Bedrijfsleider Arjan van de Kraats is erg enthousiast over het eindresultaat: “We zijn al jaren bezig met de voorbereiding en nu is alles op zijn plaats gevallen. Ik vind het supermooi geworden!”

Wanneer ik op donderdagmiddag, een halve week voor de heropening, het pand binnenloop, zijn de aannemers nog druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Over een paar dagen gaan de deuren weer open en gelukkig verloopt alles volgens plan. Onder het genot van een kop koffie vertelt Arjan dat de laatste grote verbouwing in 1997 is gedaan. “Daarna is er weleens wat veranderd, maar het was hoognodig dat er meer ging gebeuren. Voor we gingen verbouwen hebben we goed gekeken naar de gebieden waarin we gegroeid zijn en waar we meer ruimte aan wilden geven. Denk aan de broodjescorner en gezonde gemaksproducten (waaronder de verse maaltijden en salades).” Het plaatje werd steeds completer, nadat de werkplaats achterin de winkel – waar de worstmakerij is – in 2015 werd verbouwd. “Het is echt wel een jarenplan geweest, waardoor het supermooi is om te zien hoe alles nu op zijn plaats valt.”

‘Leuk en veelzijdig’

Als 18-jarige begon Arjan in 1999 als werknemer bij De Adelaar en in 2013 nam hij het bedrijf over. De eigenaar is nooit weggegaan omdat De Adelaar naar eigen zeggen ‘een bedrijf is met alles erop en eraan’. “Het werk is leuk en veelzijdig. Ik heb er nog altijd veel plezier in. We hebben een leuk team met onder anderen slagers, verkoopmedewerkers en een kok. Ieder heeft zijn eigen taak, maar ik kan wel zeggen dat we allemaal allround zijn. De dames van de verkoop staan ook broodjes en salades te maken en de slagers helpen ook met de verkoop. Doordat we al lang samenwerken, weten we wat we aan elkaar hebben.”

Ook kent de slagerij een trouwe vaste klantenkring. “Het is leuk om te weten wie je klanten zijn. Bij sommigen weet je al wat ze komen halen. De reden dat mensen bij ons terug blijven komen? Omdat we onderscheidende producten hebben. We maken veel zelf. Denk aan de productie en bewerking van vlees, maar ook de erwtensoep en de balkenbrij in de winter en kruudmoes in de zomer. Dit wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Je proeft dat onze maaltijden dagvers zijn; boerenkool die vers uit de oven komt, smaakt toch anders dan uit de supermarkt. Het is een stuk kwaliteit waar mensen voor kiezen.”

Veranderingen

Als ik vraag naar wat er precies is veranderd tijdens de verbouwing, begint Arjan te lachen: “Wat niet?! De balie is nu één geheel. We hebben een open keuken, zodat de klanten de kok ook aan het werk zien. Het vleeswarenmeubel is verplaatst en de broodjescorner is ruimer opgezet. Aan de buitenkant is de pui vernieuwd en heeft nu de kleur antraciet. Daarnaast hebben we nu een schuifdeur. Dat is ideaal voor mensen met een scootmobiel, rollator of rolstoel. Ook houdt het de temperatuur in de winkel op peil.”

Wegens de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de opening groots te vieren. Wel was er een bescheiden officieel moment met het personeel en de voormalige eigenaar. Bekijk de advertentie hieronder voor de verschillende heropeningsacties.

Keurslager de Adelaar is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op de website wwww.deadelaar.keurslager.nl, bel 055-5334590 of mail naar info@deadelaar.keurslager.nl. Arjan glimlacht: “We heten iedereen van harte welkom in onze vernieuwde winkel!”