Stedendriehoek

Keurige oudere heer zoekt dito huis

Karel, een gecastreerde kater op hogere leeftijd (13 jaar), woont al enige tijd in Dierenasiel de Kuipershoek. Hij is in het asiel terechtgekomen nadat hij, na zijn verhuizing naar een tweede thuis, toch elke keer weer de weg zocht naar zijn oude onderkomen.

Hij was in dat gedrag zeer vasthoudend en niet te vermurwen zich te voegen naar de nieuwe situatie. De medewerkers van het asiel verwachten dat Karel, na zijn verblijf daar én een gewenningsperiode in zijn nieuwe onderkomen, een zoektocht achterwege laat. Zijn charmante uiterlijk vertoont veel overeenkomsten met een jacquet, zodat het lijkt alsof meneer zich elke dag keurig kleedt voor de gelegenheid. Voor zijn leeftijd is Karel nog heel actief en speelt nog graag. Laserlampjes maken bijvoorbeeld de jonge kitten in hem wakker. Wel heeft Karel zijn eigen persoonlijkheid ontwikkeld en kan hij wat nukkig zijn als de baas iets van hem wil waar hij zijn koppie niet naar heeft staan. Anderzijds is het aandoenlijke mannetje een knuffelaar en aandachtzoeker.

Of hij een klik heeft met honden is onbekend, wel is duidelijk dat een combinatie met een soortgenoot geen optie is. Met jonge mensen vanaf 12 jaar zal hij het vast wel kunnen vinden. Ook wil Karel, na zijn gewenningsperiode in huis, graag naar buiten. “Heeft u, net als Karel, behoefte aan gezelligheid én wilt u graag samen met Karel genieten van een mooie oude dag? Neem dan via e-mail asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl of telefoon 088-8113650 contact met ons op. Uiteraard is Karel ook te vinden op onze website overgelder.dierenbescherming.nl”