Stedendriehoek

‘Kerstmis juist nu feest van het licht’

“De drukbezochte, traditionele kerstnachtdienst in de Grote Kerk van Apeldoorn kan dit jaar helaas geen doorgang vinden omdat Covid-19 ons naargeestig in de weg zit”, aldus Arjen Sietsma. “Juist in deze voor velen donkere tijd willen wij het verhaal doorvertellen, en wensen wij dat Kerstmis 2020 juist nu voor velen het feest van het licht mag zijn.”

Daarom staan van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 december de deuren van de Grote Kerk tussen 16.00 en 20.00 uur open met de uitnodiging: ‘voor wie kom jij een kaarsje aansteken?’ Sietsma: “Iedereen is bijzonder welkom voor een moment van bezinning, om een kaars aan te steken voor een dierbare, om te genieten van de kerstsfeer en de muziek, en van de warme chocomel-to-go bij het vertrek. Tevens kunnen de bezoekers in de kerk de foto-expositie Mooi Volk van de Apeldoornse stadsfotograaf Sven Scholten bekijken.”

Op donderdag 24 december kan Apeldoorn en omstreken vervolgens afstemmen op de kerstuitzending vanuit de Grote Kerk, om te vieren dat het licht mensen omarmt en beschermt. Met dans, muziek, mime en zang: taal en tekens van ontferming en goede moed. Het vertrouwde kerstverhaal van de geboorte van Jezus, een geboorte in coronatijd. Traditionele kerstliederen worden afgewisseld met vernieuwende geluiden en beelden van hoop en verbinding.

De kerstuitzending is op donderdag 24 december (kerstavond) te volgen vanaf 21.00 uur op het YouTube-kanaal van de Grote Kerk Apeldoorn, en eveneens om 21.00 uur via RTV Apeldoorn en via Omroep Gelderland.