Stedendriehoek

Kerkdienst in teken van Top2000

APELDOORN – Op zondag 17 december vindt vanaf 19.00 uur een Top2000-kerkdienst plaats in de Grote Kerk, Loolaan in Apeldoorn. Deze dienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2.

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’ van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Top2000-kerkdiensten worden door het hele land gehouden. Allart Bosch vertelt namens de organisatie: “Deze Top2000-kerkdienst staat in het teken van Serious Request. Op maandag 18 december begint dit in Apeldoorn en wij willen aan de vooravond vast geld ophalen voor het Glazen Huis. Stem mee en doneer! Welk nummer zou jij willen horen tijdens onze Top2000-kerkdienst? Stem nu op jouw favoriete top3 via de website: www.top2000kerkdienst.nl/apeldoorn. Na het uitbrengen van je stem kun je een donatie doen voor Serious Request.”

Naast mooie filmpjes wordt er live muziek gebracht door de band Major Seventh. Bosch: “Als spreker hebben we dominee Fred Omvlee, de bedenker van de Top2000-kerkdiensten, bereid gevonden de dienst aan elkaar te praten. De toegang tot deze kerkdienst is gratis. Wel is er gelegenheid een vrije gift te doneren voor Serious Request. De dienst duurt ongeveer een uur en een kwartier. Na afloop is er gelegenheid een drankje te halen aan de bar en hebben we nog wat lekkers klaar staan om na te praten. Voor meer informatie en vragen verwijzen we je naar de website www.top2000kerkdienst.nl/apeldoorn .”