Stedendriehoek

Kamperen in je eigen tuin

Nu de zomer is aangebroken is het meest besproken onderwerp vaak de vakantie. Wat gaan we doen en waar gaan we heen? Door de onzekerheid die erbij komt kijken om nu op reis te gaan, kiezen velen ervoor om het dichter bij huis te zoeken. Zo is de tuin een uitstekende plek om iedereen van het gezin een vakantiegevoel te geven. Benieuwd naar enkele tips? Lees dan verder om van je tuin een eigen kampeerplek te maken.

Het begint met een slaapplek
Om dat fijne vakantiegevoel te bereiken is het voornaamste dat je niet langer in je eigen bed slaapt. Hoe leuk is het om in je tuin een nieuwe slaapplek te maken voor jou en je partner of met je gezin? Misschien heb je al een tent van jullie campingvakanties of kun je er één van iemand lenen. In tijden van hittegolf-temperaturen heb je wellicht geen tent nodig. Vaak zijn dan enkele lakens of een klamboe al voldoende.

Relaxen maar
Als de slaapplek gereed is ben je er eigenlijk al bijna. Een badkamer is in de buurt, dus die voorzieningen heb je niet nodig. Wel is het natuurlijk erg gezellig om een leuke zitplek te creëren voor de tent. Het is dan even de vraag waar je voorkeur naar uit gaat. Ben je meer van het luieren in comfortabele loungestoelen? Of wil je liever actief aan een tafel kunnen zitten om te dineren en spelletjes te spelen? Met verstelbare tuinstoelen is het allebei mogelijk. Eerst lekker aan tafel genieten van een heerlijke maaltijd om vervolgens de rugleuning van de stoel in relaxmodus te zetten.

Culinaire uitstapjes
Waar je op vakantie proeft van lokale lekkernijen is dat in je eigen tuin net even iets anders. Toch kun je ook daar jezelf trakteren op buitenlandse gerechten. Nog mooier, je kunt elke dag een andere keuken proberen. Op maandag Griekse moussaka vers uit je eigen oven, dinsdag lekker buiten in een grote pan Spaanse paella koken en woensdag mag het makkelijk en wordt het een pizza van de Italiaan uit de buurt. Zo kunnen jullie samen smaakvolle herinneringen ophalen van de landen die jullie bezocht hebben.

Genieten bij een vuurtje
Een vuurtje is erg gezellig als je ’s avonds voor de tent van de zonsondergang zit te genieten. Daarnaast biedt het natuurlijk aangename warmte voor als het wat kouder is geworden. Ook is het leuk om met de kinderen lekkere marshmallows in de vlammen te roosteren. Dus maak je vakantiegevoel compleet met een vuurkorf of vuurschaal. Thuisblijven was nog nooit zo leuk!