Stedendriehoek

Jubileumconcert The Young Messiah

Toen The Choir Company in 2012 voor het eerst het land in ging met Tom Parkers The Young Messiah, had niemand kunnen bedenken dat de concerten zo veel los zouden maken. In de edities die volgden werd het enthousiasme alleen maar groter. Voor organisator Events For Christ – en vooral het publiek – is het een mooie traditie geworden met jaarlijks drukbezochte tours.

De editie van 2023 gaat extra bijzonder worden omdat het de tiende keer is dat The Choir Company met dit programma door het land trekt. Om dit te vieren is er een extra feestelijk programma, met ook een concert op zaterdagavond 4 november in Gebouw 055, Condorweg 1 in Apeldoorn.

Parkers moderne bewerking van Händels Messiah-oratorium, The Young Messiah, is een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Met hulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Parkers bewerkingen zoals Unto Us a Child is Born, Every Valley, I Know that My Redeemer Liveth en het majestueuze Hallelujah.

Net als voorgaande edities bestaat de avond uit twee gedeelten. Er is een deel voor de pauze waarin de meest geliefde liederen van de afgelopen tien jaar gezongen worden: bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals Wings of Gold, Take me Home, Ave Verum, aangevuld met een paar mooie muzikale uitstapjes: wereldberoemde melodieën, filmmuziek etc. Na de pauze wordt The Young Messiah uitgevoerd.

Kaarten kosten €22,50 in de voorverkoop (exclusief reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172.