Stedendriehoek

Jubilerend Zoeklicht schijnt ook in Apeldoorn

APELDOORN – Het Zoeklicht bestaat honderd jaar. Om met zo veel mogelijk mensen dit jubileumfeest te vieren, maakt het een tour door alle provincies van Nederland.

Al vanaf oktober vorig jaar worden mooie avonden gehouden met woord en zang. Theo Niemeijer spreekt over het thema ‘Hem blijven verwachten’ en Joke Buis verleent haar muzikale medewerking. Op donderdag 6 februari komt het gezelschap naar De Basis, Condorweg 1 in Apeldoorn. Het feestelijke programma begint om 20.00 uur, met voorafgaand inloop vanaf 19.15 uur. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten met een kopje koffie/thee en men kan dan ook de boeken- en infokraam van Het Zoeklicht bezoeken. De toegang is gratis.

Naast het mede-oprichten van de NCRV, het samenstellen van de zangbundel en het organiseren van talloze evangelisatiebijeenkomsten, begon Johannes de Heer op 1 juli 1919 met het tijdschrift Het Zoeklicht. Zijn doel was de Bijbel te onderzoeken en te letten op de tekenen van de tijd. Johannes de Heer was daarmee een van de weinigen die in het herstel van Israël de vervulling van Bijbelse profetieën zag.

“Nu, na honderd jaar, is Het Zoeklicht nog steeds actueel en springlevend. Het blad is in de loop der jaren naar onze tijd aangepast en ziet er modern en eigentijds uit. De inhoud is echter gelijk gebleven. Het gaat nog steeds om dezelfde boodschap van: ‘Verzoening, Vervulling en Verwachting’, waarbij de nadruk ligt op de spoedige wederkomst van Christus. Ook nu verheugen we ons in een groot aantal abonnees, dat de laatste tijd weer groeiende is”, aldus Theo Niemeijer.

Meer informatie is te verkrijgen via de website www.zoeklicht.nl of via telefoon 0343-413300.