Stedendriehoek

JOVD Apeldoorn baalt van protestgebied de Drie Maagden

“De Maagdenrotonde is altijd een plek geweest, waar heel Apeldoorn feestvierde”, stelt Cane Hendriks, voorzitter van de JOVD Apeldoorn, de onafhankelijke politieke jongerenpartij van de VVD. De JOVD Apeldoorn keurt het geweld van afgelopen zondag ronduit af.

“Dit is geen demonstratie meer, maar een stel opgefokte hooligans”, stelt Hendriks. De rotonde is in het verleden vaak gebruikt als onofficiële feestlocatie door heel Apeldoorn, in de tijden dat het Nederlands elftal speelde. “De hele rotonde kleurde Oranje toen we wonnen. Het was een plek van trots en eenheid voor ons Apeldoorners.”

“Dit incident bij de Maagdenrotonde moet geen traditie worden. De waarde van deze rotonde als gezellige ontmoetingsplek moet niet bedolven worden door dit agressieve gedrag.” De JOVD heeft zich ook tegen de avondklok geschaard, maar dit is niet de manier om onvrede te tonen.  De JOVD roept de gemeente dan ook op om deze relschoppers uit de Apeldoornse woonwijken te houden. “We kunnen niet riskeren dat de Maten tot 10 februari een slagveld blijft.” De relschoppers zelf zouden hard aangepakt moeten worden volgens de liberalen. “Dit volk grijpt ieder excuus aan om onrust te zaaien waardoor zij de lockdown alleen maar erger maken.”