Stedendriehoek

Jongeren doorleven’ het paasverhaal’

STEDENDRIEHOEK – In de paasnacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april ‘doorleven’ bijna 2000 jongeren van 150 jeugdgroepen van kerken uit heel Nederland het paasverhaal. Ze kruipen een nacht lang in de huid van de personages Petrus, Johannes of Judas. Ze beleven de laatste dagen van Jezus op aarde tijdens de PaasChallenge 2018, een initiatief van JOP (Jong Protestant) van de Protestantse Kerk in Nederland.

Wie is de Mol-achtig spel
“Het Paasverhaal hebben veel christelijke jongeren al vaak gehoord, maar komt de boodschap van Pasen bij jongeren nog wel aan?” Met die vraag in het achterhoofd komt JOP dit jaar met een verrassend nieuw spel voor de jeugd van lokale kerken: de PaasChallenge 2018.

“Wij denken dat je jongeren beter bereikt door ze dingen te laten beleven. Jongeren kruipen deze nacht in de huid van één van de hoofdpersonen uit het Paasverhaal en ervaren hoe zij zich gevoeld moeten hebben in de nacht van Jezus’ sterven.”

De nacht start om 22.00 uur met een laatste avondmaal. De deelnemers krijgen in een ‘Wie is de Mol’-achtig spel te maken met emoties als achterdocht, spanning, eenzaamheid, vermoeidheid en troost. Een deel van de opdrachten speelt zich buiten af. De opdrachten worden in de loop van de nacht fysiek steeds zwaarder. De ontknoping vindt plaats als de zon opkomt op paasmorgen.

Animo groot
Het idee voor de PaasChallenge ontstond in de Gereformeerde Kerk in Ermelo. Daar is de afgelopen twee jaar met succes een vergelijkbaar spel georganiseerd. JOP heeft dit idee nu landelijk uitgerold. De animo voor het spel bij de jeugdgroepen is groot. Met 150 bestelde PaasChallenge pakketten is de eerste editie van de PaasChallenge uitverkocht.

Meer informatie over de PaasChallenge: www.jop.nl/paaschallenge