Stedendriehoek

Johnny

Elke dag hoor je mij verzuchten: ‘Arme Johnny Depp’… Het is schaamteloos, maar ik volg de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Dat wil zeggen: ik kijk de soundbites via Instagram. Die zijn ontluisterend. Op dit moment lijkt het erop dat Johnny is aangeklaagd voor huiselijk geweld, door de vrouw die hem juist mishandelde. Een grote plottwist, dus.

Het is niet eens zo dat ik een grote filmfan ben die de acteur volgt. Zelfs niet als captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean. Maar het is natuurlijk wel zo dat ik sinds mijn jonge jaren verliefd ben op Johnny Depp. Wie van mijn generatie is dat niet?

In de Insta-video’s kun je goed zien hoe welbespraakt hij is. Dat maakt hem zo mogelijk nog knapper dan hij al was.

Voor mij is het schokkend dat iemand überhaupt boos wil doen tegen Johnny Depp. Als je zo’n man kent, zou je er toch nooit ruzie mee kunnen maken? Maar ja, dan realiseer ik me dat mijn eigen partner net zo goed bekend en geliefd is, óók bij vrouwen.

Na shows zijn er verzoeken geweest voor een handtekening op een borst, of meldingen van verliefdheid. Zij dachten waarschijnlijk ook dat ze met zo’n leuke artiest geen dag ruzie zouden maken. Ze zouden geschokt zijn als ze wisten hoeveel tegengas ik hem soms geef…

Elke man verdient het om hoffelijk te worden behandeld. En elke vrouw natuurlijk ook. Maar Johnny Depp vooral.

Hij is zijn werk kwijtgeraakt. Zijn rollen in Pirates of the Caribbean en in Fantastic Beasts (Grindlewald). Iedereen geloofde zijn ex toen ze publiceerde dat ze een slachtoffer was van zijn agressie. Nu is het nog niet alles duidelijk, maar het lijkt er sterk op dat hij juist slachtoffer was van haar. Arme Johnny Depp…


 

Het was erg geweest als ze niet hadden gewonnen

“Ik ben blij dat Oekraïne het Songfestival heeft gewonnen. Sommige mensen zeggen dat het om het liedje moet gaan. Als dat zo was, had Engeland gewonnen. Maar door de oorlog is de situatie anders. We hebben met z’n allen een kans gehad om Oekraïne een hart onder de riem te steken. Ik ben zó blij dat mensen die kans hebben gepakt. Ik ook. Voor het eerst in mijn leven heb ik een stem uitgebracht. De Oekraïners zijn zo dapper en ze hebben hun deelname doorgezet. Nu hoop ik dat deze winst voor ze voelt als een steun in de rug.” – Dorien


 

Ik ben een echte waterrat

Regina, 39 jaar, Deventer: “Ik ben wel Vissen van sterrenbeeld. Ik vind het ook belangrijk dat ik me als een vis in het water voel in bepaalde omgevingen. Maar in het water, nee…. Ik vind water koud. Ik weet niet eens dat het WK Zwemmen er is. Ik hoor om me heen dat het heel gezond voor je is. Je hebt ook dat Wim Hof-gebeuren, dat is toch zo’n koudwaterzwemmer? Ik kan me er niet toe zetten, ik hou totaal niet van kou.”

 

Juliëtte, 40 jaar, Deventer: “Op vakantie, als er een zwembad is, dan vind ik het wel leuk. Maar het is zo’n gedoe. Je moet je benen ontharen, je oksels en je moet een leuke bikini aantrekken…. Dan kan ik beter in een jurkje op een strandstoel gaan zitten. Dat is minder gedoe en veel relaxter. Als het er is, ga ik heus een paar baantjes zwemmen. Zeker na een bord pasta, zodat je calorieën verbrandt. Maar verder? Van dat chloorwater wordt je haar ook alleen maar droog. Dus nee, ik zoek het niet op.”

 

Saniye, 41 jaar, Apeldoorn: “O ja? Is het WK Zwemmen? Wie zwemmen er dan, haha? Zwemmen, daar hoef ik niet zo naar te kijken, dat moet je doen. Ik vind de armbeweging wel mooi om te zien. De spieren die boven het water uitkomen, vind ik wel indrukwekkend. Dat gestroomlijnde vind ik mooi, het is bijna bovenmenselijk. Maar na één ronde weet ik het wel. Dan denk ik: O lekker, zwemmen, wanneer mag ik? Ik zou wel het liefste tussendoor bommetjes maken, weet je wel? Of koprollen tegen de kant, lekker creatief in het water.”