Stedendriehoek

Je trap laten opknappen, wat kost dat?

Heb je recent een huis gekocht maar is de trap niet naar je smaak, of heb je een oude trap die echt aan een opknapbeurtje toe is? Dan is het tijd voor actie. Je kunt ervoor kiezen je trap eigenhandig aan te pakken of een volledig nieuwe trap neer te laten zetten, maar wist je dat er ook een derde optie is? Je kunt je trap bijvoorbeeld ook laten renoveren. Welk van deze opties past het beste bij jou, en welke kosten komen er kijken bij het opknappen van je trap?

Zelf doen of uitbesteden
Je kunt zelf aan de slag met je trap, bijvoorbeeld door hem een likje verf te geven of eens goed schoon te maken. Echte slijtageproblemen los je er natuurlijk niet mee op: heeft een trede eenmaal krassen of slijtplekken, dan doe je er beter aan je trap door een professional onder handen te laten nemen. Ook wanneer je op je trap uitgekeken bent en echt iets nieuws wilt biedt een specialist hulp. Denk bijvoorbeeld aan Stairz.nl. De experts van deze specialist hebben de expertise en ervaring in huis om van je oude trap weer een schoonheid te maken.

Je trap laten renoveren
Besteed je het onderhoud van je trap uit, dan kun je kiezen voor een nieuwe trap of een traprenovatie. Een traprenovatie is van deze twee de minst ingrijpende behandeling. De oude trap kan namelijk blijven staan. Er worden nieuwe overzettreden over de oude treden geplaatst, waardoor je trap een volledig nieuw uiterlijk krijgt. Overzettreden zijn in verschillende materialen beschikbaar, bijvoorbeeld het onderhoudsvrije PVC en massief hout. Kies je voor overzettreden van kunststof, bijvoorbeeld PVC of vinyl, dan ben je er zeker van dat je trap lang meegaat. Deze materialen zijn namelijk kras- en slijtvast.

Wat kost zo’n renovatie?
Wat de prijs van je traprenovatie is, is afhankelijk van je wensen en de materialen die je wilt gebruiken. De prijs kan dus flink variëren. Dat geldt ook voor de kosten van een volledig nieuwe trap. Het voordeel van een traprenovatie is dat dit vaak in één dag gedaan kan worden. Hierdoor zit je niet lang in de rommel en kun je snel van je nieuwe trap genieten. Heb je een bepaald budget waar je je aan wilt houden, overleg dit dan met je trapspecialist. Die kan je adviseren over de juiste materialen en afwerking. Het renoveren van een trap is maatwerk, en bij een goede adviseur is er altijd ruimte voor jouw wensen. In de meeste gevallen kun je gratis een vrijblijvende offerte aanvragen, waardoor je erachter komt wat jouw perfecte trap precies kost.