Stedendriehoek

Je huis verhuren doe je zo!

Er zijn een heleboel redenen waarom je je huis zou willen verhuren. Eén daarvan is bijvoorbeeld omdat je zelf een tijdje naar het buitenland vertrekt, of omdat je huis al is afbetaald en je zelf ergens anders gaat wonen bijvoorbeeld! Om welke reden je je huis ook wilt gaan verhuren, je komt er al snel achter dat dit niet zomaar geregeld is. Om je een handje te helpen hebben we daarom een aantal handige tips voor je opgeschreven. Deze kun je gebruiken om snel en gemakkelijk je huis te verhuren. Bekijk ze hieronder meteen.

Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke elementen
De vraag: ‘hoe kan ik mijn huis verhuren?’ kan het beste beantwoord worden met deze, eerste tip. Het is namelijk niet makkelijk om je huis te verhuren, maar je kunt het wel iets makkelijker maken. Dit doe je door zoveel mogelijk persoonlijke elementen uit je woning weg te halen. Denk aan fotolijstjes, excentrieke kunst bijvoorbeeld. Het wordt hierdoor voor een potentiële huurder een stuk gemakkelijker om zich voor te stellen hoe zij het huis in zouden richten, waardoor de kans dat zij het willen huren groter wordt.

Schakel een makelaar in
Ook al wil je zoveel mogelijk dingen zelf doen, het is altijd handig om een makelaar in te schakelen. Deze helpt jou bij het verhuren van je huis. Wil je juist zo min mogelijk zelf doen? Dan is een makelaar al helemaal een goed idee! Hij of zij kan namelijk bijna het hele traject voor je oppakken. Je hoeft dan alleen maar mee te wegen bij bepaalde beslissingen en kunt verder lekker iets anders gaan doen. Dat is toch top?

Zorg voor goede foto’s
Goede foto’s helpen, net als het ontbreken van allerlei persoonlijke objecten, een potentiële huurder om te zien wat er met het huis mogelijk is. Hoe beter de foto’s, hoe groter de kans dat iemand contact op neemt voor een bezichtiging. De eerste indruk telt ook in dit geval behoorlijk mee, dus het is een goed idee om hier bij stil te staan.

Plaats je huis op zoveel mogelijk kanalen
Uiteraard is het ook van belang dat je de woning op zoveel mogelijk kanalen aanbiedt. Vergelijk het met vissen. Hoe meer hengels je uitzet, hoe groter de kans dat je een vis aan de haak slaat. Sla dus geen websites en mogelijkheden over, maar zorg dat je overal je hengels in het water hangt!

Sluit een goed contract af met de huurder
Je huis verhuren doe je niet zomaar. Het is belangrijk om te zorgen dat je zaken goed geregeld hebt. Daarbinnen wil je namelijk geen risico lopen op nadelige situaties, tekortkomingen of problemen met wetten en regelgevingen. Laat ook hier de makelaar en/of een notaris je in bijstaan, zodat je geen enkel risico loopt op vervelende verassingen.

Zo doe je dat dus!
Nu heb je als het goed is een beter beeld van de zaken die op je afkomen wanneer je je huis gaat verhuren. Wil je meer weten? Doe dan eens een zoektochtje op het internet. Dan ontdek je vast nog veel meer tips!