Stedendriehoek

Je hoort steeds vaker over Squalaan

Waarschijnlijk vraag je jezelf af wat Squalaan is. Squalaan is een stofje dat hetzelfde is als een soort vet wat in onze huid voorkomt. Kortom, we worden er als baby mee geboren. Als we de leeftijd van 30 passeren, zul je merken dat er nog weinig van deze stof aan wordt gemaakt waardoor de huid geleidelijk veroudert. Om deze reden hebben veel cosmetica fabrikanten ontdekt hoe waardevol het is om deze ingrediënten toe te voegen aan hun huidverzorgingsproducten. Deze Squalaan wordt gewonnen uit diverse planten. Hierbij valt te denken aan olijven, suikerriet en voornamelijk uit haaienleverolie. We zullen stilstaan bij de voordelen en welke producten jij kunt aanschaffen.

De voordelen van Squalaan
Zoals reeds beschreven is Squalaan een stof dat al van nature in het lichaam thuishoort. Het lichaam neemt deze stof namelijk makkelijk op waardoor een droge huid minder droog wordt en een vette huid minder vet wordt. Als we kijken naar Squalaan kunnen we de volgende voordelen typeren:

  • Het stofje zorgt voor een fluweelzachte gevoel op de huid;
  • Squalaan helpt bij het vocht vast houden in de huid en herstelt hierbij de elasticiteit van de huid. Heb jij dus last van een inelastische huid en merk jij dat dit steeds vaker is? Geen probleem! Met behulp van Squalaan kun je dit beperken.
  • Squalaan gaat heel diep in de huid waardoor andere werkzame stoffen met zich mee worden genomen;
  • Het stofje heeft een gunstige invloed op huidherstel waardoor wonden en ontstekingen sneller worden genezen. Heb jij dus problemen van de huid zoals rosacea en eczeem? Dan is het aan te raden om dit product zeker te gebruiken.
  • Squalaan werkt tevens ook als een antioxidant tegen diverse radicalen. Deze radicalen worden ontstaan door bijvoorbeeld stress, alcoholgebruik en andere huidverouderende producten. Heb jij vaak te maken met deze type radicalen? Dan is het zeker aan te raden om producten te gebruiken die zijn voorzien van deze ingrediënt.
  • Tot slot heeft er ook een onderzoek plaatsgevonden waaruit blijkt dat Squalaan helpt tegen de bescherming van schadelijke UV stralen.

Producten die Squalaan bevatten
Er zijn op de markt enorm veel producten die Squalaan bevatten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan natuurlijke huidverzorging van Purity Herbs. Een voorbeeld hiervan is de haaien crème. Haaiencreme is een lichaams- en gezichtscrème die bijzondere kwaliteiten bevat. Deze type crème beschermt de huid en verzacht bovendien de gevoelige huid. Hierdoor worden verschillende huidirritaties voorkomen.

Naast de haaien crème zijn er nog veel meer producten op de markt die voorzien zijn van Squalaan. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je altijd de juiste producten zult aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld altijd terecht bij Purity Herbs. Purity Herbs is namelijk een leverancier van producten die op natuurlijke basis tot stand zijn gekomen. Hierbij wordt het ingrediënt squalaan vaak toegepast.