Stedendriehoek

Je eigen badkamer verbouwen

Ben je het afgelopen jaar veel gaan klussen in huis? Dan heb je inmiddels al wat trucjes en tips geleerd. Doordat we te maken hebben met een pandemie, is het zelf klussen enorm populair geworden. Zo ook voor ruimtes in huis waar dit een stuk lastiger is. Ben je, net als de rest, met de kleine en makkelijke klusjes begonnen? Dan kun je nu wel wat zwaardere klussen inplannen. Een voorbeeld is de badkamer verbouwen. Bij verbouwen kun je natuurlijk denken aan een nieuwe douche, bad, extra wasbak en meer. Je kunt ook denken aan het verven van de tegels in je douche of de nieuwe muur. Hoe verbouw je je eigen badkamer zonder schade aan te richten?

Bereken de kosten
Voordat je gaat beginnen, is het goed een kostenplaatje te maken. Wat wil je precies verbouwen en wat zal dit je gaan kosten? Natuurlijk weet je vooraf niet exact wat de uiteindelijke kosten zullen zijn, maar je kunt wel een goede inschatting maken. Probeer in dit geval ook altijd rekening te houden met mogelijke aanpassingen. Misschien gaat er tijdens het klussen iets mis en komen er extra kosten bij. Om deze extra kosten te kunnen dekken, is het belangrijk dat je dit meeneemt in je kostenplaatje. Zie het als een buffer voor mogelijke problemen tijdens het klussen.

Voorbereiding badkamer klussen
Nu je weet hoeveel de kosten ongeveer zullen zijn, kun je beginnen aan de voorbereiding. Hoe lang heb je ongeveer nodig om de klus af te ronden? De badkamer is een ruimte in huis die dagelijks veel wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je vooraf weet wat je wel en niet kunt gebruiken. Ook is het goed om te weten hoe lang dit zal duren.

Gebruik het juiste materiaal
Eén van de belangrijkste punten bij het zelf klussen en het verbouwen van je badkamer, is het gebruiken van het juiste materiaal. Het is enorm onhandig om te beginnen met het bouwen van een bad in je badkamer wanneer je niet alle benodigdheden in huis hebt. Vooral met de tweede lockdown, kun je niet zo makkelijk langs de bouwmarkt rijden om iets extra’s op te halen. Je dient online te bestellen en hier gaat meer tijd overheen in verband met de levertijd. Tegels verven? Zorg ervoor tegelverf in huis te hebben en geen normale verf voor op de muur. Dit geldt voor elke klus die je gaat uitvoeren.