Stedendriehoek

Jaarlijkse truckrun is voor écht iedereen

APELDOORN – De Stichting Truckersevenementen Apeldoorn en omstreken organiseert elk jaar op de laatste zaterdag van augustus een truckrun voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 26 augustus. Het is de 21e editie.

“De organisatie is het hele jaar druk bezig om alles voor te bereiden. Er rijden jaarlijks zo’n 250 vrachtwagens mee en een aantal bussen. Iedereen met een verstandelijke beperking kan meedoen, maar ook mensen die lichamelijk gehandicapt zijn kunnen mee. Hiervoor hebben wij twee speciale tilteams, die deze mensen in de vrachtwagen tillen om ervoor te zorgen dat ook deze mensen een onvergetelijke dag hebben.”

 

De laatste jaren vindt het evenement plaats op het terrein van de Nederlandse Politieacademie aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. “Wij zijn erg blij met de medewerking die we elk jaar ontvangen van de mensen van de Politieacademie. De stichting zou dit werk niet kunnen doen zonder de hulp van onze sponsoren, vrijwilligers en de chauffeurs.

Iedereen draagt zo een steentje bij aan de realisatie van deze fantastische dag! De Truckrun is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement, dat bekend staat om de lachende gezichten van iedereen en de toeterende vrachtwagens die in twee konvooien door Apeldoorn en omliggende dorpen rijden.”

 

Een aantal getallen

“Er rijden 250 vrachtwagens mee. We hebben zo’n 100 vrijwilligers die helpen op de dag zelf. Het hele jaar door is een groep van 12 mensen bezig alles te regelen en te organiseren.

We smeren 2.500 broodjes voor de lunchpakketten. Er rijden 450 cliënten mee en 250 begeleiders. We zetten wel 200 liter koffie op de truckersdag. We bakken 100 kilo patat, 250 gehaktballen, 350 hamburgers, 150 kroketten en 200 frikandellen. Kortom, het is een hele klus om alles elk jaar weer georganiseerd te krijgen!”

 

Wil je meer weten over de stichting of ook meehelpen deze dag te realiseren?

Kijk dan op de website www.truckersevenementenapeldoorn.nl of op de facebookpagina van de Stichting Truckersevenementen.