Stedendriehoek

iQ Makelaars Apeldoorn: Hoe vind ik de juiste koper voor mijn huis?

Ben je op zoek naar een geschikte koper voor jouw woning? Schakel dan de professionele hulp in van een makelaar. iQ Makelaars kan je helpen met het opstellen en uitvoeren van een verkoop- en marketingstrategie waarmee jouw huis binnen no-time veel potentiële kopers trekt. Bovendien bieden we je praktisch en juridisch advies om ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt. Benieuwd naar welke factoren van belang zijn bij het vinden van de juiste koper? Lees dan gauw verder!

Marketingstrategie van iQ Makelaars
Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen jouw woning vinden is goede marketing van groot belang. Bij iQ Makelaars verzorgen we daarom altijd professionele fotografie van de woning. Om ervoor te zorgen dat het huis het beste over komt op beeld, maken we de foto’s op overwegend zonnige dagen. Bovendien weten onze makelaars alles over het stylen van de woning, en kunnen we dus ook verkoop-technisch interieuradvies bieden. Nadat deze foto’s zijn gemaakt, is het uiteraard van belang dat ze ook door veel mensen bekeken worden. Aangezien blijkt dat ruim 70% van de verkopen plaats vindt op Funda, bieden wij uiteraard een prominente plaatsing op Funda voor jouw woning. Daarnaast zorgen wij voor nog meer aandacht van potentiële kopers via platforms zoals Jaap, Huislijn en Pararius, maar ook via sociale media en Google advertenties. 

Open Huis en bezichtigingen
Zodra de eerste potentiële kopers zich melden, kunnen bezichtigingen en Open Huizen georganiseerd worden. Wij bieden graag iedere geïnteresseerde de mogelijkheid om de woning te bezichtigen. Daarom zijn we bij iQ Makelaars flexibel in de planning, en organiseren we ook bezichtigingen na kantooruren en op zaterdag. Bezichtigingen en Open Huizen zijn essentieel in het overtuigen van potentiële kopers, en zorgen er voor dat ze sneller tot verkoop over gaan. Bovendien biedt men na een bezichtiging vaak een hogere prijs dan in eerste instantie het plan was. 

Kennis van de koper
Vaak komen na bezichtigingen de eerste biedingen al binnen. Bij de onderhandelingen over deze biedingen is het erg belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de situatie van de kopers. Dit kunnen we tijdens de bezichtiging al in kaart brengen. Het kan dan gaan over de gezinssituatie, de hypotheek en financiering, of eventuele andere opties die ze in gedachten hebben. Door de achtergrond van de koper te weten kunnen we bij iQ Makelaars de onderhandelingsstrategie hierop aanpassen. Zo wordt de kans op een geslaagde verkoop nog veel groter!

Juridische afhandelingen
Wanneer er overeenstemming is over de verkoop van de woning, is het van belang dat er snel gehandeld wordt. Na de wettelijke bedenktijd van 3 dagen is de koper namelijk pas officieel gebonden aan de woning. Daarom stellen wij zo snel mogelijk een juridisch waterdicht koopcontract op, waarin we rekening houden met alle mogelijke zaken die zich potentieel kunnen voordoen. Uiteraard zijn wij ook aanwezig bij de overdracht bij de notaris, om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed en eerlijk verloopt. Zo staat iQ Makelaars je bij tijdens het verkoopproces van begin tot eind!

Wil jij graag samen met iQ Makelaars de zoektocht naar een geschikte koper voor jouw huis starten, of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan een kijkje op de website of neem direct contact met ons op. We helpen je graag!