Stedendriehoek

Introductie wielrennen voor kinderen

APELDOORN – Op maandag 3 april start de jeugdafdeling van wielervereniging De Adelaar met vier introductielessen wielrennen voor enthousiaste kinderen die deze sport willen leren kennen. Kinderen en ouders wordt geleerd wat de wielersport inhoudt. Jeugdvoorzitter Guido Willemsen zegt erover: “Met deze lessen kan elk kind goed voorbereid beginnen met wielrennen. Ook is er genoeg ruimte voor de vele vragen van ouders.”

Wielrennen kun je op elk, dus je eigen niveau beoefenen. Een goede basiskennis van onderdelen als veiligheid, fietstechniek en zorgen voor jezelf zijn belangrijk voor een verdere wielercarrière. Tijdens de lessen komt dit volop aan bod. Denk daarbij aan veilig in een groep kunnen rijden, goed bochten kunnen rijden of dat je materiaal goed voor elkaar is. Kennis van voeding en kleding is ook een pré wanneer je intensief traint. Deelname is bedoeld voor kinderen die in 2017 zeven jaar worden tot en met 18 jaar. De introductielessen vinden plaats op maandag 3 april, 10 april, 24 april en 1 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het clubhuis van AR&TV de Adelaar.
Met de lente in aantocht start het seizoen voor wielrenners ook weer. Kinderen kunnen na de introductielessen meedoen aan de reguliere trainingen; daar kunnen ze wat ze geleerd hebben in de praktijk toepassen om te groeien tot een volwaardig wielrenner. De jeugd van de Adelaar traint elke dinsdag en donderdag vanaf 18.15 uur aan de Laan van de Kreeft (Industrieterrein Noord).

Voor de introductielessen zijn handschoenen en helm verplicht. Een racefiets is niet noodzakelijk; met een mountainbike of sportieve fiets kunnen de lessen ook prima gevolgd worden. Lidmaatschap van de vereniging is niet verplicht. Ouders wordt aangeraden bij de lessen aanwezig te zijn.
Voor meer informatie of aanmelden kunnen ouders mailen naar het Adelaar Jeugd- en Opleidingsteam, jeugd@adelaar.org .