Stedendriehoek

Intense smaaksensatie met biologisch afbreekbare koffiecups voor je Nespresso-apparaat

Bijna iedereen maak je blij met een lekker kopje koffie. Het genieten begint natuurlijk al met de heerlijke aroma’s. Niets zo lekker als de geur van verse koffie. Daarnaast is koffie een prachtig natuurproduct, boordevol antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de pure smaak. Waar we het vroeger moesten doen met een klassieke kop zwarte koffie, hebben we tegenwoordig de keuze uit tal van verschillende soorten. Stuk voor stuk worden die gekenmerkt door hun eigen smaak en aroma. Als je thuis of op het werk een goede machine voorhanden hebt, kun je die tegenwoordig gemakkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld met cups die geschikt zijn voor een Nespresso-apparaat.

Ben jij een echte koffieliefhebber en wil je graag nieuwe smaken ontdekken? Lees dan snel verder, want in dit artikel maak je kennis met allerlei wetenswaardigheden over espresso, ristretto en lungo. Ook delen we onze ontdekking waar Nespresso cups bestellen leuk en betaalbaar is. Hiermee geniet jij elke keer weer van een nieuwe smaakbeleving.

Intense smaak
Espresso is afkomstig uit Italië en dankt zijn naam aan de bereidingswijze. Want espresso is het Latijnse woord voor uitpersen. Bij een klassieke espresso wordt de koffie onder hoge druk geperst. Zo ontstaat een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie met een intense smaak. Hoewel het kleinere formaat van een espresso misschien anders doet vermoeden, is de smaak van een goede espresso groots. Het verbaast je daarom vast niet dat als Italianen een caffè bestellen, ze doelen op een espresso. Ook in Nederland is het kleine en krachtige kopje koffie niet meer weg te denken.

Klein opkikkertje
Ook de ristretto wint onder koffieliefhebbers steeds meer aan terrein. Ristretto is het Italiaanse woord voor beperkt. Het betreft een kopje koffie dat nog kleiner is dan een espresso en het wordt gekenmerkt door de volle, intense smaak. Een ristretto wordt bereid met dezelfde hoeveelheid (of eventueel iets meer) koffie als die van een espresso, maar is sterker van smaak. Dat komt door de kleinere hoeveelheid water. De ristretto wordt veelal geserveerd in een espressokopje en zorgt voor een heerlijk opkikkertje, bijvoorbeeld na een uitgebreid diner.

Allemansvriend
De koffiesoort lungo dankt zijn naam aan de tijd die nodig is om hem te maken. Want lungo betekent in het Italiaans lang. Deze koffiesoort kun je zien als een lange espresso. Bij het bereiden van een lungo gebruik je ook dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso. Omdat de bereidingstijd langer is, heeft de koffie veel tijd om zijn smaak aan het water mee te geven. Daarom heeft de lungo toch een rijke afdronk. De lungo is een echte allemansvriend die je de hele dag door kunt drinken. 

Cups van De Koffiejongens
Kun je de geur van jouw favoriete koffie al bijna ruiken? Begin dan snel met het maken van je mice en place. Zet je koffiemachine paraat en selecteer je favoriete koffiesoorten. Wist je dat het online bestellen van koffiecups tegenwoordig een fluitje van een cent is? Kijk maar eens in de webshop van De Koffiejongens. Daar vind je een smaakvolle variatie van cups die geschikt zijn voor Nespresso-apparaten. De smaken variëren van espresso en lungo forte tot ristretto en decaf. Deze

cups zijn 100% biologisch afbreekbaar en dat maakt dat je kopje koffie nóg lekkerder smaakt. Door je te abonneren op een pakket cups dat bij je past, grijp je bovendien nooit mis.

Loopt het water je al in de mond? Surf dan snel naar www.dekoffiejongens.nl.