Stedendriehoek

Inschrijving Vierdaagse Apeldoorn geopend

APELDOORN – De inschrijving voor de 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is geopend. Vanaf heden kunnen wandelaars zich aanmelden via de website www.4daagseapeldoorn.nl/inschrijven-2017. Er kan worden gekozen uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Tijdens het evenement, dat wordt gehouden van 11 tot en met 14 juli, kan niet van afstand worden gewisseld.

De organiserende Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn doet ook nu weer haar best de wandelaars vier onvergetelijke dagen aan te bieden. Allereerst natuurlijk door aantrekkelijke routes. Die voeren vanaf de start op het complex van voetbalvereniging Victoria Boys aan de Berghuizerweg te Apeldoorn rechtstreeks de natuur in. De wandelaar doorkruist, afhankelijk van de gekozen afstand, bossen, heide en zandverstuiving, loopt langs sprengen en komt ook door Natuurpark Berg en Bos en door Veluwse dorpjes als Loenen, Beekbergen, Hoog Soeren, Hoenderloo en Vaassen. Hoog gewaardeerd wordt het deel van de route dat voert door het Paleispark van Kroondomein Het Loo. Nieuw is dat dit jaar een groter deel van dit gebied wordt doorkruist. Althans voor de deelnemers aan de 20 kilometer. Die leggen nu hun gehele ‘lus’ van 7 à 8 kilometer af door het Paleispark. Voor de overige afstanden verandert hier niets.

 

Naast de routes vormt ook de gezelligheid een belangrijk pluspunt van de Apeldoornse vierdaagse. Zowel op de rustpunten onderweg als op het start- en finishterrein bij Victoria Boys worden de deelnemers onthaald op een gevarieerd muziekprogramma. Dat het evenement door de wandelaars wordt gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat zij in een enquête in grote meerderheid de vierdaagse waardeerden met een rapportcijfer van 8 of hoger.

 

Wie aan de 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn wil deelnemen, doet er verstandig aan zich zo snel mogelijk aan te melden. Niet alleen zijn de maximale aantallen vierdaagselopers per afstand dit jaar ietwat verlaagd, bovendien verwacht de organisatie wat meer toeloop, nu veel wandelaars zich niet meer richten op ‘de honderdste’ in Nijmegen. Daarnaast worden onder degenen die zich voor 15 maart aanmelden enkele aantrekkelijke prijzen verloot.

 

Voor wie vier dagen te veel vindt, bestaat ook de mogelijkheid één, twee of drie dagen deel te nemen. Het inschrijfgeld varieert op basis van het aantal deelnamedagen en of deelnemers lid zijn van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Vier dagen voor leden mét medaille €30,-, niet-leden €35,-. Vier dagen voor leden zónder medaille €25,-, niet-leden €30,-. Drie dagen voor leden €24,-, niet-leden €27,-. Twee dagen voor leden €16,-, niet-leden €18,-. Eén dag voor leden €8,-, niet-leden €9,-. Voor meer informatie, zie de website www.4daagseapeldoorn.nl