Stedendriehoek

Inloopspreekuur voor reizen met het openbaar vervoer weer van start bij CODA

Foto: CODA

Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen geldt, starten de OV-ambassadeurs weer met inloopspreekuren op diverse locaties binnen de provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel. Eén van die locaties is CODA De Maten en tijdens de maandelijkse inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs senioren daar uitleg over het reizen met trein en bus.

Deze inloopspreekuren zijn bedoeld voor iedereen die vragen heeft over reizen met het openbaar vervoer. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u informatie over verlenging van abonnement of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Kom dan op 19 juli tussen 14.00 en 15.30 uur naar CODA De Maten waar OV-ambassadeurs al uw vragen beantwoorden over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Toegang tot dit spreekuur is gratis; wel maken een gezondheidscheck en registratie deel uit van uw bezoek.

Andere data zijn 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december.

Naast de fysieke inloopspreekuren kunt u ook nog gebruikmaken van het telefonisch spreekuur. Van maandag tot en met vrijdag (10.00-12.00 uur) zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op 038 – 303 70 10. Wilt u graag contact via beeldbellen, dan is dat ook mogelijk.

Deze en aanvullende informatie is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/ov.