Stedendriehoek

Inloopdag brandweer

BEEKBERGEN – Brandweerpost Beekbergen houdt een inloopdag op zaterdag 12 maart van 10.00 tot 15.00 uur. “Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening”, vertelt Robert Spijkerman.

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet, zegt Spijkerman. “De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. De brandweer in Beekbergen zoekt vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn.”

Inloop bij brandweer Beekbergen

“Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De vrijwilligers van brandweer Beekbergen combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Beekbergen woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.”

Aanmelden
“Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de inloopdag op 12 maart (10.00 tot 15.00 uur). Meld je aan via e-mail brandweerpostbeekbergen@vnog.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op. Kijk ook voor informatie op bijdebrandweer.nl of op brandweerbeekbergen.nl. Ook andere brandweerposten in Apeldoorn kunnen nieuw talent gebruiken, zoals Hoog Soeren, Hoenderloo en Ugchelen. Kijk op bijdebrandweer.nl voor meer informatie.”