Stedendriehoek

Informatiepunt Digitale Overheid geopend in CODA De Maten

CODA Bibliotheek heeft in CODA De Maten sinds vorige week een fysieke plek waar iedereen terecht kan met vragen over de digitale dienstverlening van de overheid: het Informatiepunt Digitale Overheid, kortweg IDO.

“Hier helpen wij je graag op weg, beantwoorden we vragen en helpen we je met het zoeken naar de juiste informatie. Medewerkers en vrijwilligers van CODA en Stimenz zijn op dinsdag- en woensdagmiddag aanwezig om iedereen te helpen die het lastig vindt om op de verschillende (overheids)websites informatie te vinden. Het doel? Iedereen digitaal vaardig(er) maken!” aldus een medewerker.

Online je weg vinden

“Zaken regelen met de overheid, het gebeurt steeds vaker via internet. Zo kun je bijvoorbeeld online je zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Om dit te kunnen doen, heb je een DigiD nodig en uiteraard moet je met een computer kunnen omgaan. Voor wie dat nog lastig vindt, zijn landelijk op tal van plekken speciale informatiepunten ingericht, waaronder ook in CODA De Maten.”

Bij dit Informatiepunt Digitale Overheid leren medewerkers en vrijwilligers van CODA en Stimenz je (beter) omgaan met websites van de overheid, geven tips en advies en beantwoorden jouw vragen. Daarnaast verwijzen zij je, indien nodig, door naar lokale samenwerkingspartners zoals welzijnsinstellingen, ouderenbonden, gemeente en zorgkantoren. “Wil je digitaal vaardiger worden, dan zijn er binnen CODA uiteenlopende cursussen zoals Klik & Tik en Digisterker waar je je voor kunt aanmelden. Met al deze informatie kun je (direct) verder, zodat je voortaan uiteenlopende zaken zelf online kunt regelen.”

Openingstijden en reserveren

“Dit informatiepunt in CODA De Maten is op dinsdag- en woensdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen die een vraag heeft is welkom, ook als je geen lid bent van CODA Bibliotheek. Conform de landelijke richtlijnen is het reserveren van een gratis tijdslot op dit moment nog verplicht. Dit kan eenvoudig via de link op www.coda-apeldoorn.nl/ido. Vind je online reserveren (nog) lastig, kom dan naar CODA De Maten waar we je graag helpen om dit samen te doen.”

IDO krijgt op een later moment ook een plek in CODA dok Zuid en in CODA Centrale Bibliotheek.