Stedendriehoek

Informatieavond Zonnepark De Somp wordt digitaal

KLARENBEEK – De bijeenkomst voor Zonnepark De Somp op donderdag 26 maart bij MFC Klarenbeek wordt in verband met het coronavirus digitaal gehouden. In goed overleg met de gemeente zal Solarfields, initiatiefnemer van het zonneproject, deze avond via een webinar in gesprek gaan met geïnteresseerden uit de omgeving van Klarenbeek.

Het zijn voor velen van ons spannende tijden en misschien voelt een webinar, zowel voor u als voor Solarfields, wat onpersoonlijk. De omstandigheden vragen echter om een creatieve oplossing om u zo goed mogelijk te kunnen informeren, maar ook om concreet gehoor te geven aan uw vragen en ideeën.

“Het is voor ons allen de eerste keer dat we een informatiebijeenkomst op deze manier organiseren”, vertelt Solarfields. “Tijdens de webinar wordt informatie verstrekt over de eerste schetsen van het zonneproject, maar wordt er tevens veel ruimte geboden om uw vragen in te dienen per chat en via de telefoon. Een volledig digitaal en bel-team zorgt ervoor dat dit in goede banen wordt geleid. We hopen dat u begrip heeft voor deze oplossing en dat wij u op de webinar mogen ontvangen.”

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze webinar te volgen, dan is Solarfields ook de dagen erna bereikbaar voor persoonlijke toelichting en stil te staan bij uw vragen. De informatieavond vindt nog steeds plaats op donderdag 26 maart tussen 19.30 en 20.30 uur. U kunt zich aanmelden voor de webinar op www.solarfields.nl/zonnepark-de-somp/.

Zonnepark De Somp

Het voornemen is om een zonnepark te ontwikkelen van 10 MWp. De beoogde locatie ligt aan de noordkant van De Somp en ten oosten van de Van Spreekenslaan, met een oppervlakte van ruim 10 hectare. Hiermee kunnen ruim 2.800 huishoudens voorzien worden van duurzaam opgewekte energie. Dit levert een grote bijdrage aan de ambities van de gemeente Apeldoorn.

Solarfields

Solarfields is een ervaren producent van duurzame energie. Het bedrijf heeft inmiddels op veel verschillende plekken in Nederland zonneparken gerealiseerd. Dit doet Solarfields in nauwe samenspraak met de gemeente, provincie en omwonenden. Acceptatie door de omgeving is altijd een belangrijke randvoorwaarde voor de realisatie van een zonnepark.