Stedendriehoek

In het voetspoor van de president

KLARENBEEK – In 2013 is wandelvereniging WS78 begonnen met het organiseren van de Kennedymars in Klarenbeek, met als start- en finishlocatie de toenmalige kantine van SC Klarenbeek. Dit is in de loop der jaren een terugkerend evenement geworden. Het werd in 2017 nog verder uitgebreid met de Long Distance Walk van 110 kilometer (LDW). De tocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy, die in november 1963 werd vermoord.

WS78 is een wandelvereniging die zich bezighoudt met het organiseren van tochten van 20 en 40 kilometer in de wintermaanden. Voor WS78 was de Kennedymars en de LDW een soort afsluiter van het seizoen. In 2019 heeft WS78 bij SC Klarenbeek laten weten te willen stoppen met het lange-afstandsevenement. Dat was voor SC Klarenbeek aanleiding om zich aan te melden als organisator.

Op 20 en 21 maart vindt het monsterwandelevenement weer plaats. Op vrijdagmiddag verzamelen de deelnemers aan de LDW zich bij het multifunctioneel centrum in Klarenbeek. Voor mensen die met het openbaar vervoer komen, is er een pendeldienst met een oude schoolbus tussen het station van Klarenbeek en MFC Klarenbeek. Van daaruit worden de deelnemers per bus naar de start in Hoenderloo vervoerd. De lopers gaan van daaruit via gepijlde wegen via Hotel de Cantharel en twee andere rustposten in de richting van Klarenbeek voor de eerste 30 kilometer. Daar worden de wandelaars tussen 20.00 en 21.00 uur verwacht. Deze wandelaars krijgen in het MFC een warme maaltijd voorgeschoteld. Intussen verzamelen zich bij het MFC ook de wandelaars voor de Kennedymars (80 kilometer) en de deelnemers aan de Nachtwandelingen van 60, 40 en 20 kilometer. Deze hele groep start samen met de LDWalkers om 22.00 uur voor de Nacht van Klarenbeek. Deze tocht bestaat uit vier lussen van 20 kilometer, waarbij men steeds na 20 kilometer weer het MFC aandoet voor een versnapering en een rustmoment. In elke lus zijn twee wagenrusten opgenomen waar ook wat te eten en te drinken voorradig is. Na twee lussen is er in het MFC een compleet ontbijt voor de wandelaars beschikbaar. Zolang het licht is, loopt de route voornamelijk over onverharde wegen en paden. Wanneer het donker wordt, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verharde wegen en paden. Inschrijven voor deze tochten kan via de site www.scklarenbeek.nl.

Ook voor de wandelaars die niets hebben met het in het donker lopen, is er de mogelijkheid om de wandelschoenen aan te trekken. Vanaf 07.00 uur in de ochtend kan er worden aangesloten in de derde en vierde lus van de Kennedymars. Afstanden van 40 en 20 kilometer zijn mogelijk. Daarnaast is er ook nog een 10-kilometerroute uitgezet. Voor liefhebbers en jongeren is er de mogelijkheid om een stukje van het wandelevenement mee te maken met de 10-kilometerwandeling vanaf 9.00 uur. Dit initiatief wordt ondersteund door de Club Voorst. Voor alle deelnemers onder 16 jaar is deelname gratis. Lions Club Voorst wil hiermee het bewegen van jongeren stimuleren. Voor deze tochten kan op de ochtend in MFC Klarenbeek worden ingeschreven.

Alle wandelaars worden op zaterdagmiddag voor 18.00 uur terug verwacht in MFC Klarenbeek.

Hier is vanaf ’s middags 14.00 uur live muziek aanwezig voor een gezellig samenzijn. De wandelaars die de lange afstanden uitlopen, krijgen bij aankomst een oorkonde en een mooie tastbare herinnering.

Voor meer informatie en voorinschrijving: www.scklarenbeek.nl/kennedymars