Stedendriehoek

In gesprek over een gezond Apeldoorn

De Partij voor de Dieren belegt op zondagmiddag 12 maart een bijeenkomst over gezond Apeldoorn in Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp of suggesties heeft om het gezondheidsbeleid in de gemeente te verbeteren, is welkom. Er zijn niet alleen interessante sprekers, er is ook tijd voor mindfulness en gezonde hapjes. Aanmelden voor deze gratis bijeenkomst kan via apeldoorn@partijvoordedieren.nl.

De Partij voor de Dieren vindt gezondheid, een gezonde leefomgeving en gezonde leefstijl heel belangrijk. Sinds 2022 is er een wethouder gezondheid in Apeldoorn en die is bezig met het opstellen van gezondheidsbeleid. De Partij voor de Dieren wil graag ophalen hoe inwoners denken dat Apeldoorn gezonder kan worden. Tijdens de bijeenkomst wordt stil gestaan bij de rol van groen, voedsel en schone lucht op de gezondheid. Ook stress en mentale gezondheid worden benoemd. Het gesprek hierover wordt ingeleid door voedingsconsulente Dianne Schroten, die heeft meegewerkt aan het lokale preventieakkoord. Daarna komt Tweede-Kamerlid Eva van Esch aan het woord. Zij is woordvoerder zorg en preventieve gezondheid, die onder andere pleit voor een integrale en preventieve gezondheidsbenadering en 0% BTW op groente en fruit. De middag wordt afgesloten met een korte toespraak van de wethouder gezondheid, Anja Prins.

De gratis bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur geopend voor een kopje koffie of thee. Na afloop van de bijeenkomst kan de moestuin en de nieuwe bomenhub van het theehuis bekeken worden. Ook is er de mogelijkheid om na te praten.