Stedendriehoek

In april honderd theaters?

APELDOORN – In het weekeinde van 20 en 21 april heeft Apeldoorn wellicht honderd theaters. Niet zo groot als theater Orpheus, maar wel gezellig, vrolijk, intiem, knettergek of juist serieus. Het is namelijk weer tijd voor Cultuur bij je buur. Artiesten van allerlei pluimage treden gratis op in woonkamers, tuinen, garages, galeries, verzorgingshuizen en wijkcentra. Apeldoorn én omgeving verandert in één groot podium!

Inmiddels hebben zich al veel artiesten aangemeld. Oude bekenden die al jaren meedoen, maar ook veel nieuwe gezichten en nieuwe geluiden. Vanaf 1 februari zijn de gastlocaties aan de beurt om zich aan te melden. Want om al die zangers, dansers, acrobaten, toneelspelers, vertellers en dichters een podium te geven, worden de deuren opengegooid door evenzoveel gastvrije bewoners in Apeldoorn, Beekbergen, Lieren, Hoenderloo, enz.

“Wil je voor één weekend theaterdirecteur zijn en een podium bieden in je huis, tuin of schuur? Ga dan naar de website van Cultuur bij je buur (www.cultuurbijjebuur.nl/artiesten) en zoek zelf een act of kunstenaar die bij je past. Als de artiest akkoord gaat, wordt jouw locatie vermeld op de website, zodat bezoekers jouw minitheater kunnen vinden. De artiest treedt één dag drie keer een half uur bij jou op. Het publiek wisselt dan. Je krijgt een compleet pakket aangeboden om koffie, thee of fris te schenken en ook voor vlaggetjes, flyers, posters en een banner wordt gezorgd”, aldus de organisatie.

“Heb je je nog niet aangemeld als artiest? Dat kan nog tot 1 april via www.cultuurbijjebuur.nl/voor-artiesten. Wacht niet te lang met aanmelden, want de gastlocaties gaan al snel hun keuzes maken.”

Foto:

De band FellowZ. (Foto: Mari van Helvoort)