Stedendriehoek

In 10 stappen terug naar Fit en Vitaal tijdens de Week van de Werkstress

Van 15 tot en met 19 november 2021 organiseert OVAL de Week van de Werkstress. Doel is om werkgevers en werknemers bewust te maken van enerzijds goed werkgeverschap en vitaliteit op de werkvloer, anderzijds om eigen verantwoordelijkheid te nemen en balans te brengen in energiebronnen en stressvolle omstandigheden.

Regelmatig hoor ik dat mensen moeite hebben om  hun balans tussen werk en privé te vinden in de huidige maatschappij.  De prestatiedruk is hoog. Grenzen tussen werk en privé vervagen. We zien een toename in stressklachten en psychisch verzuim. Niet alleen ‘werk’ wordt als belangrijkste oorzaak voor toenemend ziekteverzuim en uitval genoemd. Uit onderzoek blijkt dat het meestal sprake is van een stapeling van factoren. Naast werkkenmerken zijn ook persoonskenmerken en organisatiekenmerken belangrijke factoren.  Er is een verschuiving in onze balans van belasting en belastbaarheid ontstaan, waarbij we een stukje verbinding en vitaliteit verliezen. Met alle gevolgen van dien.

Bij stress denken we vaak gelijk aan een probleem. Op zich is stress geen probleem, als je maar de tijd neemt om tot rust te komen en te herstellen. Wanneer (werk)stress blijft voortduren, dan gaat je lijf wel signalen afgeven. Kenmerken van aanhoudende werkstress zijn o.a.

  • Vaak hoofdpijn;
  • Rug- of nekpijn;
  • Lichamelijk en geestelijk moe;
  • Slecht slapen;
  • Niet fit.

Vanuit mijn praktijk Fit met Antoinette help ik je graag door middel van leefstijl coaching, massages en powerwalken om je letterlijk en figuurlijk in beweging en balans te brengen. Ik geef je daarbij tips om werkstress weg te nemen en werkplezier te vergroten. En uiteindelijk kunnen we samen zorgen dat je fysiek en mentaal sterk(er) wordt.

Ben jij nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Ik vertel je er alles over tijdens een gratis intake of gratis proefles powerwalking. Kijk eens op www.fitmetantoinette.nl of maak gelijk een afspraak, tel: 06-55322342 of stuur een mail naar info@fitmetantoinette.nl