Stedendriehoek

“Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden!”

APELDOORN – “Hardlopen kun je altijd en overal doen en juist dat vind ik er zo leuk aan”, vertelt John Herbrink. Hij is fanatiek aan het trainen voor de Midwinter Marathon op zondag 4 februari. “Welke tijd ik loop maakt mij niet uit. De 8 kilometer uitlopen, in één keer, daar ga ik voor. En dat gaat me ook lukken!”

John werkt als commercieel buitendienstmedewerker bij Nieuwsblad Stedendriehoek. Een klein jaar geleden was hij net ‘fysio-vrij’, nadat hij tijdens een potje zaalvoetbal zijn achillespees scheurde. Na een operatie en revalidatie bleef de angst om dit been te belasten. “De uitdaging om mee te doen met het loopteam van Uitgeverij Stedendriehoek bood mij de kans weer te beginnen met sporten. En dat onder begeleiding van Isokin. Na twee weken trainen was ik van mijn angst af. Ik merkte al snel dat het lopen goed ging. Natuurlijk ook dankzij het opbouwende schema dat wij hebben van Isokin. Sterker nog, alles heeft me inmiddels pijn gedaan, behalve de achillespees! Het trainen op de dinsdag vind ik het leukst, omdat je dan met het team loopt. Het motiveert mij erg, al die mensen om me heen, maar ook de trainingen thuis heb ik altijd trouw gedaan, op twee weken griep na. De intervaltrainingen vind ik het zwaarst, maar hoe we soms tegen ook de trainingsminuten opzien, elke week halen we het allemaal.”

John is niet alleen van zijn angst af om weer een blessure te krijgen, ook heeft hij inmiddels een goede conditie opgebouwd en is 7 kilo afgevallen. “Oké, ik ben niet van plan om hierna de marathon te gaan lopen, maar ik blijf zeker hardlopen; één of twee keer in de week een half uurtje.”

 

Op zondag 4 februari vindt de Marathon Marathon plaats. Met diverse afstanden is hier voor iedereen een geschikte afstand te vinden. Deelnemers kunnen een nieuw pr lopen, gezellig in een team lopen of gewoon eens kijken of een loopevenement iets voor ze is. Zo is dit voor elke hardloper, beginner of gevorderd, een leuk evenement. Het SD loopteam is hard aan het trainen voor de 8 km tijdens de Midwinter Marathon op zondag 4 februari. Johann de Jong van Isokin is nauw betrokken bij de begeleiding van de lopers. Naast een training op de dinsdagavond trainen de lopers thuis de nodige loopminuten. Voor meer informatie: www.midwintermarathon.nl