Stedendriehoek

Iets betekenen voor een vluchteling in eigen stad

APELDOORN – Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchten, en nu in Apeldoorn zijn. “Dit doen we door hen te koppelen aan betrokken Apeldoorners. Een gastvrij welkom, waardoor nieuwkomers niet in eenzaamheid raken in dit voor hen vreemde land, maakt een enorm verschil. Wil jij je wereld open stellen en van betekenis zijn door jezelf te zijn?”, aldus een woordvoerder van Buddy to Buddy.  

Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. “Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Wij koppelen je, samen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, aan iemand die gevlucht is. Vier maanden ontmoeten jullie elkaar eens per week en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy organiseert en faciliteert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk), je staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd.”

Dinsdag 31 januari is er een informatiebijeenkomst over het buddytraject, vanaf 19.15 uur bij ACEC, Roggestraat 44 (1e verdieping, aanbellen bij de kantoren). Aanmelden via e-mail apeldoorn@buddytobuddy.nl wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. (Foto: Rob Voss)