Stedendriehoek

Ideale startplek voor een bezoek aan de natuur

Sinds begin augustus is het Staatsbosbeheer Informatiecentrum ‘t Leesten bij Ugchelen open voor bezoekers, van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Er is een interactieve expositie ‘jouw boswachters hart’, die voorlopig alleen door kinderen tot 12 jaar gebruikt mag worden. Ouders/begeleiders mogen wel meedenken. Verder is er een souvenirwinkel en balie waar men terecht kan voor informatie over het beleven van de natuur op de Midden Veluwe. Het informatiecentrum is de ideale startplek voor een bezoek aan de natuur.

Het informatiecentrum van Staatsbosbeheer vormt samen met Brasserie ‘t Leesten en de Veluwe-experts de kern van Bospaviljoen ’t Leesten. Oorspronkelijk zou het Bospaviljoen geopend worden op 3 april. Door de coronamaatregelen kon dit echter niet doorgaan. Ook de vrijwilligers konden daardoor niet ingewerkt worden. Nu er steeds meer versoepeling in de maatregelen komt, is het informatiecentrum langzaamaan zijn deuren gaan openen. Per 1 augustus is het vijf dagen in de week geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De bedoeling is dat deze uren op termijn nog iets verder worden uitgebreid.

‘t Leesten is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en het perfecte startpunt om de Midden Veluwe verder te ontdekken. Heide, bos, cultuurhistorie en water, men vindt het hier allemaal. Vanaf de ruime parkeerplaats stapt men op de fiets naar de schaapskudde op Hoog Buurlo en het iconische Radio Kootwijk of wandelt men over de Leesterheide. Er is een hondenloslooproute. Ook ruiters en MTB-ers kunnen vanaf hier starten met routes over de Veluwe. De rust en de ruimte van de oeroude Veluwe is het kenmerk van deze plek. Bovendien is de Veluwe het leefgebied van allerlei wilde dieren. Bij het informatiecentrum krijgen bezoekers tips voor de mogelijkheden voor een dagje Veluwe en het spotten van wild.