Stedendriehoek

Hulpmiddel om natuur te ontzien

STEDENDRIEHOEK – VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe hebben onlangs een boekje uitgegeven met dertig nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn.

De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk, waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers. Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVVs en de deelnemende ondernemers. De routes zijn ook te downloaden via www.routesopdeveluwe.nl.

Het Routebureau Veluwe richt zich op het ontwikkelen beheren en uitdragen van Veluwse routes voor fietsers mountainbikers ruiters en wandelaars. Er wordt intussen al gewerkt aan knooppuntennetwerken voor wandelaars en ruiters.

Luc Berris is namens de grondeigenaren lid van de VeluweAlliantie en lid van de VeluweBoard het dagelijks bestuur van de VeluweAlliantie. Hij is enthousiast over deze vorm van Veluwse samenwerking: “Goede routes zijn niet alleen aantrekkelijk voor toeristen en bewoners maar zijn ook een goed hulpmiddel om de natuur te ontzien op die plaatsen waar dat nodig is. Zo proberen we verschillende belangen die tegenstrijdig lijken op een goede wijze aan elkaar te verbinden.”