Stedendriehoek

Hulp bij de belastingaangifte in Gelderland

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Een klusje waar je vaak even voor gaat zitten. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Zo zijn gegevens over loon, hypotheek en andere zaken die bij de Belastingdienst bekend zijn al voor je ingevuld. Kom je er niet uit? Een beetje extra hulp in Gelderland is nooit ver weg. Om te helpen, heeft de Belastingdienst de hulpmogelijkheden van verschillende organisaties in Gelderland op een rij gezet.

Er zijn diverse vormen van hulp bij het doen van belastingaangifte. Je kunt een vriend of familielid vragen om met je mee te kijken of langsgaan bij één van de vele maatschappelijke organisaties bij jou in de buurt, zoals de bibliotheek. Ook de Belastingdienst zit klaar om je vragen te beantwoorden: telefonisch, via de website en bij belastingkantoren en steunpunten. Ga voor informatie over alle hulpmogelijkheden naar belastingdienst.nl/hulp.

Bij de steunpunten van de Belastingdienst in Apeldoorn en Nijmegen helpt Zakia Youssfi mensen met verschillende vragen over de belastingaangifte. “Soms gaat het om één onderwerp waar mensen niet uitkomen. Denk aan zorgkosten of kosten voor een eigen woning. En er zijn mensen die het liefst de hele aangifte samen willen doorlopen. Ook dat is oké. In beide gevallen lopen we de aangifte inkomstenbelasting samen door en controleren de gegevens. Waar nodig vullen we de gegevens aan, zodat alles klopt, en sturen we de aangifte op. Het is fijn dat wij mensen op deze manier kunnen helpen.”

Een afspraak maken met mensen van de steunpunten in Apeldoorn en Nijmegen? Ga naar belastingdienst.mijnafspraakmaken.nl/client en geef aan waarbij je hulp kan gebruiken.

Hulp in Gelderland

Ook helpen verschillende maatschappelijke organisaties Gelderlanders dit jaar met hun aangifte inkomstenbelasting. Zo organiseren de bibliotheken van onder andere Nijmegen, ’s-Heerenberg, Varsseveld en Apeldoorn belastingspreekuren waarin je al je vragen kunt stellen over de aangifte inkomstenbelasting. Bij de bibliotheken in onder andere Velp, Oosterbeek en Zevenaar kun je ook terecht voor hulp bij het invullen van je belastingaangifte. Ga je liever naar een informatiebijeenkomst over hoe digitaal aangifte doen werkt? Dat is er ook. Onder andere in de bibliotheken van Zutphen, Gorssel en Lochem. Kijk voor meer informatie over de activiteiten in Gelderland op belastingdienst.gidsvoornederland.nl.

 

Meer weten? Ga naar belastingdienst.nl/aangifte.