Stedendriehoek

‘Huisvesting senioren naar een hoger plan brengen’

Onlangs ondertekenden Woonzorg Nederland en Trebbe de aannemingsovereenkomst voor de vervangende nieuwbouw van woonzorgcomplex De Veenkamp Apeldoorn. Op dit moment wordt het bestaande complex De Veenkamp aan de Gemzenstraat gesloopt. Daar komen straks twee gebouwen met in totaal 73 nieuwe appartementen voor terug.

“We zijn blij dat we van start kunnen met de ontwikkeling”, zegt een woordvoerder namens Woonzorg Nederland. “Met de nieuwbouw van De Veenkamp willen we de seniorenhuisvesting in Apeldoorn naar een hoger plan brengen, en bieden we de toekomstige bewoners een prachtige plek.”

Op de locatie De Arkel/De Veenkamp aan de Gemzenstraat in Apeldoorn wordt op dit moment de huidige locatie De Veenkamp gesloopt. Aansluitend start Trebbe met de realisatie van twee appartementencomplexen. Het eerste complex beslaat acht bouwlagen en biedt plaats aan 37 zelfstandige huurappartementen, bestemd voor de verhuur aan senioren. Het tweede complex omvat twee bouwlagen en biedt plaats aan vier buurtkamers en 36 zorgappartementen die mogelijk geschikt gemaakt worden voor intramurale zorg. Naast de nieuwbouw van deze twee appartementencomplexen, realiseert Trebbe ook een gemeenschappelijke recreatieruimte in het bestaande zorggebouw De Arkel en wordt de entree van dit gebouw vernieuwd.

De realisatie van de vervangende nieuwbouw start zodra de sloop is afgerond, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. Als alles volgens planning verloopt, rondt Trebbe het project medio 2022 af. Om deze krappe doorlooptijd waar te kunnen maken, wordt er gewerkt met een dubbele bouwstroom.