Stedendriehoek

Huisdier van de Week | Pluizenbolletjes zoeken baasjes

Het afgelopen voorjaar zijn veel katers en poezen op liefdesavontuur gegaan. Menig Romeo heeft zijn Julia ontmoet. En dat is niet zonder gevolgen gebleven. De wereld is verblijd met heel veel nakomelingetjes.

Niet elke kattenvader of -moeder kan de verantwoordelijkheid aan en daarom zitten er nu tientallen van deze liefdesbaby’s (kittens) te wachten op een thuis. De kattenjongentjes en -meisjes wonen op dit moment allemaal in geweldige gastgezinnen waar ze leren omgaan met de mensenwereld en (bijna) alles wat daarbij hoort. Het ene kitten reageert daar natuurlijk anders op dan het andere: ook kleine katten hebben allemaal hun eigen persoonlijkheidje.

Maar heerlijke pluizenbolletjes zijn het allemaal. De meeste kleine deugnieten zijn nu zover dat ze kunnen verhuizen naar hun toekomstige baasjes. Op de website van het asiel De Kuipershoek kan men de contactadressen vinden van de ‘pleegoudercentrale’ van deze nog thuisloze schatjes.

Dus wie uitkijkt naar wat speelse levendigheid in huis en kan genieten van de capriolen van opgroeiende kittens, kan een kijkje nemen op de website overgelder.dierenbescherming.nl en een afspraak maken. Rik, Kareltje, Eline, Nicolletje, Robbie, Masha, Sander, Marcellino en al hun broertjes en zusjes kijken met verlangen naar hun nieuwe baasjes uit!