Stedendriehoek

Huisdier van de week | Lucy zoekt rots in de branding

Deze knappe dame heeft in Dierenasiel de Kuipershoek de naam Lucy Lawless gekregen. “Behalve haar knappe uiterlijk heeft ze verder niet veel overeenkomsten met haar naamgenote, de actrice uit de serie Tarzan. Lucy, een vondeling poezendame van ongeveer 14 jaar, staat namelijk helemaal niet graag in het middelpunt van de belangstelling”, aldus een medewerker.

“Ze heeft een heel verlegen kant en kijkt graag de spreekwoordelijke kat uit de boom. Daarom zoekt deze oudere dame een thuis waar ze zich stapje voor stapje kan ontwikkelen tot een schatje dat geniet van aandacht. Lucy heeft dat zeker in zich, maar ze heeft daarin ook nog een hele weg te gaan. Vanuit een eigen, vertrouwd en veilig plekje, speciaal voor Lucy, zal ze de wereld en haar nieuwe baas gaan verkennen. Als ze er dan uiteindelijk van overtuigd is dat ze haar menselijke rots in de branding gevonden heeft, zal ze een aai waarderen en geeft ze antwoord met kopjes.”

Honden- of kindergezelschap is te druk voor de dame en geen optie. Een collega-begripvolle kat zou een mogelijkheid zijn. Na een poosje wil Lucy ook graag naar buiten om een zonnetje te pakken. Een tuintje zou dus fijn zijn. Een balkon of kattenren is niet voldoende voor deze dame. “In het asiel noemen we Lucy een projectkat. In het kort betekent dit dat deze katten de stap van buitenleven naar (gedeeltelijk) binnenleven willen maken en vertrouwen in de grotemensenwereld moeten ontwikkelen. Dat kan een langdurig proces zijn waarbij het tempo van de kat bepalend is. Geduld, begrip en ruimte zijn daarbij kernbegrippen. Wilt u deze dame begeleiden in haar grote avontuur en de betrouwbare rots in de branding zijn die ze zoekt? Bezoek dan de site van het dierenasiel www.dierenbescherming.nl en neem via de mail contact met ons op: asiel04.medewerker@dierenbescherming.nl”