Stedendriehoek

HORNBACH Apeldoorn feestelijk geopend

Locoburgemeester Jeroen Joon verricht openingshandeling
APELDOORN – 13 oktober 2021 – Vanochtend om 07.00 uur opende HORNBACH de deuren van haar nieuwste vestiging aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Met een oppervlakte van circa 16.500 m2 is het een snoepwinkel voor doe-het-zelvers en bouwprofessionals. De eerste bezoekers gingen naar binnen nadat locoburgemeester Jeroen Joon de deuren symbolisch opende, door samen met vestigingsmanager Gerben Hofland een stenen muur omver te beuken.
“Het is zo ver: we zijn open”, vertelt Gerben Hofland enthousiast. “Op dit moment heb ik mij lang verheugd. Ik had echt even kippenvel toen we vanochtend de eerste doe-het-zelvers en bouwprofessionals uit Apeldoorn en omstreken mochten verwelkomen. Gaaf dat we hen nu kunnen helpen bij al hun klusprojecten.” HORNBACH Apeldoorn is de 16e vestiging van de bouwmarktketen in Nederland en de tweede in de provincie Gelderland. Hofland vervolgt: “De bouwmarkt staat als een huis. Bovendien beschikt de vestiging over een tuincentrum, dierenafdeling en een Drive In, waar je grote en zware bouwmaterialen direct in je auto of klusbus kunt laden. Ik ben niet alleen trots op het resultaat, maar vooral ook op alle collega’s die de afgelopen weken hard hebben gewerkt om de opening vandaag mogelijk te maken!”
Aanwinst voor stad en regio
In iets meer dan een jaar tijd is de plek waar ooit de Americahal stond, getransformeerd tot een snoepwinkel voor klussers. Daarbij was er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo liggen er op het dak van HORNBACH Apeldoorn zo’n 3.000 zonnepanelen, waarmee de elektriciteitsmeter van HORNBACH nul aanslaat en er zelfs stroom kan worden teruggeleverd aan het netwerk. Locoburgemeester Jeroen Joon laat weten: “We zijn blij met de komst van HORNBACH in Apeldoorn. De bouwmarkt zorgt voor een verrijking van ons winkelaanbod én de werkgelegenheid met meer dan 150 banen. Een mooie aanwinst voor onze stad en de regio.”
Openingsactiviteiten
Tijdens de openingsweek vinden er diverse activiteiten plaats bij HORNBACH. “We laten deze openingsweek niet ongemerkt voorbijgaan. Van 13 tot en met 16 oktober kun je bij ons genieten van een ontbijt voor € 1,00. Ook kun je jouw houten gereedschap laten personaliseren en geven we gratis tuinadvies en demo’s”, aldus vestigingsmanager Gerben Hofland.