Stedendriehoek

Horlogekeuzes voor mannen

Wanneer je als man regelmatig horloges draagt weet je waarschijnlijk ook wel ongeveer welke horloges er een beetje zijn, en of die een beetje bij jou passen of juist niet. Toch zijn er ook veel mannen die geen idee hebben, maar wel graag een horloge willen (gaan) dragen. Wanneer jij in de tweede categorie valt hebben we goed nieuws voor je, want in deze blog beschrijven we de mogelijkheden voor je! Lees dus gauw door.

Een net horloge voor op kantoor of wanneer je een pak draagt
Een mooi, net horloge van bijvoorbeeld Tissot of Meistersinger kun je perfect combineren met je pak. Dat is handig wanneer je vaak naar kantoor gaat in pak, of bijvoorbeeld goed voor de dag wilt komen bij een bruiloft of sollicitatiegesprek!

Een sporthorloge
Wanneer je vaak sport en bijvoorbeeld gaat zwemmen of hardlopen, kan een sporthorloge perfect zijn voor jou. Deze zijn er in hele simpele en hele uitgebreide varianten. Denk aan eenvoudige mogelijkheden zoals een stappenteller en stopwatch, tot ingewikkelde opties zoals GPS en het inladen van volledige GPS-routes.

Een casual horloge
Met een casual horloge bedoelen we alle verschillende soorten horloges die je kunt dragen om bijvoorbeeld te laten zien dat je graag een mooi horloge draagt, maar niet overdrijft met een exemplaar dat eigenlijk alleen bij een pak hoort. Er vallen ontzettend veel verschillende soorten, vormen, maten en materialen in deze categorie, die bovendien niet echt sterk afgekaderd is. Een horloge kan immers in veel verschillende categorieën vallen en de casual categorie is er daar meestal wel eentje van.

Een digitaal horloge
Er zijn allerlei verschillende soorten digitale horloges. We bedoelen in dit geval de horloges met een digitaal display in plaats van een traditionele wijzerplaat. De horloges van Casio zijn hier bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Sommige van die modellen bestaan al een hele tijd en zullen ook nog jarenlang meegaan, omdat ze inmiddels bijna net zo tijdloos zijn geworden als bijvoorbeeld een Rolex of Seiko. Wil je graag een digitaal horloge, dan is het een goed idee om na te denken over de kleur en het type dat je graag zou dragen.

Een smartwatch
De relatief nieuwe smartwatches zijn ontzettend snel populair geworden. Denk bijvoorbeeld aan de Apple watch. Deze horloges slaan een brug tussen digitale horloges en sporthorloges, maar gaan daarbij ook nog een flinke stap verder. De directe verbinding met je smartphone maakt allerlei interessante functies mogelijk.