Stedendriehoek

Hoogenberg-Wegerif natuursteen: ‘Na 123 jaar was het hoog tijd om op te ruimen’

Hoogenberg-Wegerif natuursteen is sinds 1897 het vertrouwde adres voor stijlvolle gedenktekens. Maar niet alleen dat. “Wat velen niet weten, is dat we ook een sterke speler zijn in huishoudelijke toepassingen”, vertelt Naomi Hoogenberg, alweer de vijfde generatie binnen het familiebedrijf aan Koningslijn 3. “En na 123 jaar werd het hoog tijd om eens even flink op te ruimen. Dat doen we zaterdag 26 september tussen 09.00 en 14.00 uur.”

“Een steengoede opruiming”, zegt Naomi met een knipoog naar het materiaal waarmee Hoogenberg-Wegerif dus al meer dan een eeuw vanuit Apeldoorn heel Nederland bedient. “Alles wat we die dag aanbieden is vervaardigd uit natuursteen. Denk hierbij aan wastafels, spoelbakken, (vloer)tegels, douchebakken, bloembakken, paalmutsen, aanrechtbladen, tafelbladen en nog veel meer. De kortingen kunnen oplopen tot wel tachtig procent. Maar: bieden is kopen!”

De verkoop vindt uitsluitend buiten plaats, volledig coronaproof. “We hebben het materiaal overzichtelijk uitgestald en zorgen ervoor dat alle bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Naast dat het voor ons fijn is dat de overtollige producten een nieuwe bestemming krijgen, is het ook prettig dat veel bezoekers nu met eigen ogen kunnen zien dat wij veel meer doen dan alleen grafstenen en gedenktekens.”

Meteen mee naar huis

Belangstellenden die komende zaterdag een bezoekje brengen aan Hoogenberg-Wegerif en besluiten iets uit het assortiment aan te schaffen, kunnen ervan verzekerd zijn dat de producten nog lang meegaan. “Het is natuursteen, vaak al miljoenen jaren oud, en het blijft er altijd als nieuw uitzien. Het is robuust materiaal dat gegarandeerd een lange levensduur heeft”, knikt Naomi. “Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat de aangeschafte producten meteen met de kopers mee naar huis gaan. Met andere woorden: bieden = kopen = meenemen. Daar zijn we heel stellig in.”

Topkwaliteit

Wie zaterdag komt kijken aan de Koningslijn, kan meteen even een rondje maken door de showtuin, waar meer dan 250 grafstenen staan opgesteld. Naomi: “Naast grafzerken van natuursteen hebben wij ook glazen grafmonumenten, zwerfkeien en gedenktekens met cortenstaal en RVS. Tevens verzorgen wij urnengraven en leveren wij urnen in diverse materialen.” Zo krijgen de bezoekers een mooi beeld van Hoogenberg-Wegerif natuursteen. Al vijf generaties wordt de kennis van het materiaal en ambacht binnen het bedrijf doorgegeven. Maar al 123 jaar ook is het de bescheidenheid die het bedrijf zo siert. Geen poespas, gewoon topkwaliteit. En die topkwaliteit komt in alles terug wat het familiebedrijf produceert. “Nogmaals, men kan dus ook bij ons terecht voor dorpeltjes, tafelbladen en dergelijke, voor zowel de binnen- als buitenbeleving. Onze grote kracht is maatwerk”, aldus Naomi. “Bij ons koopt u geen materialen met standaard-afmetingen. Wij kunnen alles naar wens leveren!”

Voor meer informatie, telefoon 055-5760585, e-mail info@hoogenberg-wegerif.nl en website www.hoogenberg-wegerif.nl. Het bedrijf is tevens te volgen op facebook Hoogenberg-Natuursteen.