Stedendriehoek

Holten kleurt oranje en blauw voor Triathlon Holten

Aanstaande vrijdag en zaterdag is het zover! Langzaam maar zeker maakt Holten zich op voor de jaarlijkse triatlonwedstrijd. De 38ste editie van de Triathlon Holten vindt dit jaar plaats in het weekend van 28 en 29 juni. In het Sallandse dorp vertonen niet alleen de recreanten, maar ook een bont gezelschap aan internationale triatleten hun topprestaties.

Meer aanmeldingen dan vorig jaar

De aanmeldingen voor de elite dames en heren zitten propvol en ook voor andere afstanden staan er deelnemers op de wachtlijst. In totaal kunnen er zo’n 2000 atleten meedoen aan de wedstrijd terwijl er zich meer dan 2200 mensen zich ingeschreven dit jaar.

Naast de deelnemers uit Nederland verschijnen er maar liefst 19 verschillende nationaliteiten aan de start tijdens de Europe Triathlon Premium Cup vrouwen en de Europe Triathlon Premium Cup mannen. De van oorsprong Deventerse Maya Kingma is een van de kanshebbers voor de titel en staat ook dit jaar weer aan de start.

2-daagse

Traditiegetrouw vindt de aftrap van de Triathlon Holten plaats op vrijdagavond. Op vrijdag 28 juni klinkt om 18.30 uur het eerste startschot bij de Aebi Schmidt Nederland Jeugdtriathlon. Diezelfde avond staat ook de ViveraRun en de triatlon voor de bedrijventeams op het programma. De bedrijventeams starten om 19:00 bij de Domelaar en om 19:30 start de hardloopwedstrijd in het dorp.

Het zwaartepunt van de Triathlon Holten ligt echter op zaterdag, als Holten de gehele dag in het teken staat van de triatlonsport. Naast recreanten uit heel Nederland worden de Holtense straten op zaterdag 29 juni ook bevolkt door een groot aantal internationale triatleten.

We starten vroeg dit jaar: de junioren dames krijgen het startschot om 9:30 uur te horen. Daarna volgende de 1e divisie Teamcompetitie vrouwen en daarna de mannen. Om 12:00 uur start de Elite. Eerste de vrouwen en om 13:00 uur starten de mannen. Daarna volgen de andere triatleten met als afsluiter de 1/8e met de laatste groep Holtenaren rond 18:25 uur.

We sluiten beide dagen af met een gezellige feestavond in het centrum van Holten.

Aangepast parcours
De welbekende wisselzone in de Industriestraat is vanaf 2024 (grotendeels) verleden tijd. Voor de elite en de junioren-atleten blijft de situatie ongewijzigd; zij wisselen nog steeds in de Industriestraat. Voor de overige categorieën, die altijd wisselden op het grasveld in de Industriestraat, was een nieuwe oplossing nodig vanwege de aanstaande bebouwing daar. De wisselzones zijn opgesplitst. 1e divisieteams wisselen op ‘Boer Biets weide’, alle overige teams wisselen op de nieuwe zone bij de Kandelaar. De deelnemers rijden aan de onderzijde van de Kandelaar het parkeerterrein op, waarna ze via het weggetje naast de Biester de wisselzone weer verlaten. Meer informatie over het aangepaste parcours vind je op onze website.

Kijk live mee:
De wedstrijden op de zaterdag worden zijn live te volgen via de stream op www.triathlonholten.nl