Stedendriehoek

Hof van Twello is méérndan Blote Voetenpad

TWELLO – Hof van Twello dankt een groot deel van zijn bekendheid aan het Blote Voetenpad. Tot dinsdag 21 maart is dit zelfs gratis te bewandelen. Dit jaar werd het pad weer verder uitgebreid met extra ommetjes en prachtige natuurspeelplekken. Maar Hof van Twello is méér, ook in de winter en bij slecht weer.

Verwarmde kas
Sinds oktober 2016 is de kas van de Hof verwarmd. Er staat een verwarmingsketel die draait op houtsnippers. Zo werkt de Hof aan een duurzame toekomst. In het restaurant in de kas is het heerlijk zitten tussen exotische en bijzondere planten zoals citrus, banaan, boomtomaat, passievrucht etc. “Een prachtige, groene oase! Ideaal voor familiedagen, kinderfeestjes, vergaderarrangementen of zomaar een dagje uit. Voor kleine kinderen is het extra leuk in de speelkas met de zandbak en de hinkelbaan. Grotere kinderen kunnen er ook terecht voor onder andere het poolbiljart, tafelvoetbal of een heuse sjoelbak.”

Fiets- en wandelcentrum
De Hof ontwikkelt zich meer en meer tot een fiets- en wandelcentrum. Veel routes starten op deze plek of lopen er langs. Zoals het prachtige Fliert klompenpad, de Parelroute, de Smultour en nog vijf andere, gratis routes. Stuk voor stuk wandel- of fietstochten die garant staan voor een heerlijke ochtend of middag en je volop kennis laten maken met de IJsselvallei en deze kant van de Veluwe. “Er is ruime parkeergelegenheid, er zijn fietsen te huur en je kunt er heerlijk lunchen. Ook kun je er een heel betaalbaar lunchpakketje aanschaffen. Zie de website www.hofvantwello.nl  voor alle arrangementen.” De Hof is tot 21 maart geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Na 21 maart ook weer op dinsdag geopend.