Stedendriehoek

Hoe werkt een airco zonder afvoer?

Ben je op zoek naar een mobiele airco? Dan denk je mogelijk dat je te maken krijgt met een slang. Veel van deze appraten zijn inderdaad voorzien van een slang. Deze hang je uit het raam, waardoor warme lucht afgevoerd wordt naar buiten. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om een slang uit het raam te hangen. Gelukkig kun je ook voor een mobiele airco zonder slang kiezen. Om te bepalen of dit apparaat iets voor jou is, vertellen wij je hier hoe een airco zonder afvoer werkt.

Wat gebeurt er met de warme lucht?
Bij een airco met slang wordt de warmte lucht afgevoerd naar buiten. Aangezien een airco zonder afvoer niet over een slang beschikt, gebeurt dit bij deze apparaten niet. Nu ben je vast en zeker benieuwd wat er dan met de warme lucht gebeurt. Een airco zonder slang zuigt deze lucht als het ware naar zich toe en probeert deze zo goed mogelijk te koelen.

Om warme lucht af te laten koelen, vul je de filter van een airco zonder slang met water. De warme lucht die aangezogen wordt, trekt langs dit filter. Dit onderdeel bevochtigt de warme lucht vervolgens, waardoor de lucht afkoelt. Hierdoor komt er koelere lucht uit de voorkant van het apparaat.

Koelt een airco zonder slang net zo goed als een airco met slang?
Nee, een airco zonder slang koelt minder goed dan een airco met slang. Dit komt doordat de warme lucht niet afgevoerd kan worden. Deze wordt enkel bevochtigd, waardoor de temperatuur minder snel daalt. Op warme dagen krijgt een airco zonder slang de temperatuur in een ruimte soms zelfs amper omlaag.

Mobiele airco zonder slang kopen
Een mobiele airco zonder slang kun je tegenwoordig op verschillende plekken kopen. Veel mensen gaan naar de winkel, maar we zien dat deze apparaten ook steeds meer online gekocht worden. Heb je geen zin om de deur uit te gaan voor een airco zonder slang? Kijk dan eens op Airco-review.nl. Hier zie je binnen een mum van tijd wat de beste airco is. Dit maakt het een stuk makkelijker om een airco aan te schaffen.