Stedendriehoek

Hoe vind ik een traineeship in en rondom Zutphen?

Je bent afgestudeerd en hebt de ambitie om het ver te schoppen in je carrière. Daarvoor heb je een goede start en fundering nodig. Een traineeship kan jou dit bieden. Maar wat houdt een traineeship dan in en waarom is dit waardevol voor jouw carrière? En misschien nog wel belangrijker: waar vind ik een traineeship? En kan ik die ook in en rondom Zutphen vinden?

Wat houdt een traineeship in?
Een traineeship is een opleidingstraject binnen een bedrijf. Het duurt in de meeste gevallen 1 tot 2 jaar. Het doel is om uiteindelijk een vaste functie in het bedrijf te vullen. Voordat je aan een vaste functie begint moet je alle ins en outs van de functie beheersen en snappen. Daar is een traineeship voor. Tijdens een traineeship wordt je begeleid en opgeleid door een coach aan de hand van verschillende trainingen en cursussen. Naast het leertraject ga je echt aan het werk zodat de werknemer kan zien of jij bekwaam genoeg bent voor de positie.

Waarom is een traineeship waardevol?
Erg veel afstudeerders willen een traineeship doen. Maar waarom eigenlijk? Over het algemeen is de voornaamste reden: garantie op een vaste baan. Bij veel trajecten is dit het geval. Je verdient in je tijd als trainee dan ook evenveel als een werknemer. Naast dat de mate van zekerheid fijn is heeft het traject zelf vaak veel te bieden. Je leert veel over het bedrijf en hoe jij daarin past. Vaak kom je tijdens de traineeship bij verschillende afdelingen terecht om een beter beeld van het geheel te krijgen. Dan weet je binnen no-time veel meer over het bedrijfsleven en over waar en onder welke omstandigheden jij het beste functioneert. Een traineeship is waardevol omdat je in principe betaald leert en de kennis die je opdoet vrijwel meteen gaat implementeren in de praktijk. Ook ontwikkel je jezelf op professioneel en persoonlijk vlak met de verschillende vaardigheden die je leert. Deze zijn onder andere: oplossingsgericht denken, samenwerken in teams, leren omgaan met kritiek en tegenslagen, en flexibel en efficiënt werken. Daarnaast breid je jouw netwerk uit. Je leert veel verschillende nieuwe mensen kennen waar je later in je carrière misschien nog wel baat bij zou kunnen hebben.

Hoe werkt het sollicitatieproces voor traineeships?
Het sollicitatieproces bij traineeships bestaat uit meerdere rondes. Dit wordt gedaan omdat het bedrijf er zeker van wilt zijn dat jij het in je mars hebt om je te specialiseren voor de functie. De eerste ronde is het insturen van je CV gepaard met een motivatiebrief. Daarmee wordt het voor je werknemer duidelijk of je ervaringen matchen met het traject die je gaat volgen. De rondes die volgen zijn er om duidelijk aan te tonen dat je capabel bent en jou persoonlijk beter te leren kennen. Deze rondes bestaan dan uit cases, assessments, gesprekken en toetsen bijvoorbeeld om er zo achter te komen wie jij bent, hoe jij denkt en wat je kan. Een andere reden waarom er zoveel rondes zijn is omdat er over het algemeen erg veel concurrentie is voor de plek. Het bedrijf moet zeker weten wie ze eruit filteren en wie ze door laten gaan.

Waar vind ik een traineeship in Zutphen?
Je woont in of rondom Zutphen en bent ervan overtuigt dat een traineeship iets is voor jou. Waar kan je dan aan de slag bij jou in de buurt? Online carriereplatform Magnet.me zet alle actuele traineeships voor je op een rijtje. Ga bijvoorbeeld bij Europees marktleider in voorraadoptimalisatie Slimstock een traineeship doen in Deventer. Of misschien wil je dat de IKEA jouw volgende werkgever wordt in Duiven. Alle opties voor traineeships in en rondom Zutphen vind je hier. Neem een kijkje en wie weet heb je binnenkort een traineeship gevonden die bij je past.