Stedendriehoek

Hoe kies ik de juiste wijnkoelkast?

Een wijnkast kan een van de meest waardevolle stukken accesoires zijn die je bezit. Je kan er jouw mooie wijnverzameling veilig en mooi in bewaren, en de kast ziet er daarnaast ook nog is prachtig uit! Je wilt tijdens het aanschaffen van zo iets waardevols wel de beste keuze maken natuurlijk. Je moet een paar dingen overwegen voor als je de wijnkast koopt. Een wijnkast blind aanschaffen is alsof je de juwelier binnenloopt en zomaar de mooiste ring koopt die je ziet. Het is belangrijk of de ring past bij voor wie je het koopt, beide kwa grootte en kwa smaak. In dat opzicht is het kopen van een wijnkast grotendeels hetzelfde. In dit artikel staat verder aangegeven hoe jij kan bepalen wat de beste wijnkast is voor je woonruimte om zo het interieur van je huis helemaal af te maken!

Locatie
De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen is waar de wijnkast komt te staan. Iemand die een wijnkoeler voor in de keuken koopt moet naar totaal andere kasten kijken dan iemand die een kast wilt aanschaffen voor een wijnkelder. De kleur, formaat en vorm van de kast zal anders liggen per ruimte om de beste match te krijgen met de rest van de omgeving van waar de kast komt te staan. Bepaal dus eerst waar de kast precies komt te staan. Zo kan je bekijken wat de beste wijnkast is die het meeste past bij de locatie waar de kast uiteindelijk terecht zal komen!

Je woonruimte
Dit punt is deels in het vorige stuk teruggekomen. Om er verder op uit te breiden zijn hier nog enkele tips om in overweging te nemen zodra je de locatie hebt uitgekozen. Kijk ten eerste naar de gebruikte kleuren van de kamer waar je de kast wilt plaatsen. Is het heel kleurrijk, of juist minimalistisch?

Kijk ten tweede naar de drukte van de kamer. Als je kamer namelijk heel druk is en je weinig ruimte overhoud, is het misschien slim om een wijnklimaatkast in te bouwen. Zo creëer je niet alleen meer ruimte, maar het ziet er ook nog is goed uit!

Inhoud
Een ander belangrijk ding om rekening mee te houden, is de inhoud. De wijn die in de wijnkast komt is natuurlijk het belangrijkste doel van de wijnkast zoals de naam al zegt. Zo kan de inhoud van de wijn beter matchen met een andere vorm en kleur wijnkast dan de ander. Een kast die vooral rode wijn huist, zal vaak beter werken met een lichte kleur. De donkere kleur van de wijn en de lichte buitenkant vormen zo een mooi contrast. Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van jouw smaak. Zo kan een hele donkere kleur van buiten ook goed gaan met een inhoud die vooral bestaat uit rode wijn. Sommige houden juist van een donkere/minimalistische look van hun huis. Het licht allemaal dus net aan wat voor style je hanteert in je woonruimte.