Stedendriehoek

Historisch Festival Apeldoorn 1900

APELDOORN – Het is feest! Donderdag 13 juli bestaat de Hoofdstraat van Apeldoorn 100 jaar. Om hierbij stil te staan, vindt tot en met die datum het eerste Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 plaats, met als thema ‘100 jaar Hoofdstraat’. Deze eerste editie van het festival wordt op 13 juli afgesloten met het Historisch Festival Apeldoorn 1900. Er is dan van alles te doen in de binnenstad.

Van 09.00 tot 17.00 uur heeft een grote antiek- en curiosamarkt plaats op het Marktplein. Verhalenvertellers en straatmuzikanten brengen van 14.00 tot 21.00 uur historisch vermaak en vertier op het Raadhuisplein, het Leienplein, in de Kapelstraat en op het Caterplein. Daarnaast kan men een historische ansichtkaart versturen bij de wandelende brievenbus Pieta Post en oude Ford-bussen bekijken van het Fordmuseum. En wie moe is geworden van het vele lopen, kan een ritje maken in de paardentram. Die pendelt tussen de Hoofdstraat en de curiosamarkt. Kortom, een authentieke reis terug in de tijd!

Zie de website www.apeldoorn1900.nl voor het volledige programmaoverzicht van het Historisch Festival Apeldoorn 1900. De toegang tot deze dag is gratis.