Stedendriehoek

Heus wagenpark op schoolplein van OBS de Regenboog tijdens opening projectweek

Afgelopen woensdag reden er om 08.00 ’s ochtends allerlei voertuigen het plein op bij OBS de Regenboog in de wijk Osseveld. De kinderen keken hun ogen uit, nadat ze verbaast zagen dat er een heus wagenpark op het schoolplein stond.

Na een oproepje aan collega’s en ouders om mee te helpen aan een spetterende opening van de projectweek leverde dat een bonte verzameling van voertuigen op. Van een Lamborghini tot ‘lelijke’ eend en van terreinwagen tot een oldtimer die nog dienst heeft gedaan in de Tweede Wereldoorlog. Ook tweewielers waren vertegenwoordigd: fiets, minibike, hoverboard, longboard en zelfs een één wieler. De eigenaren konden veel over hun auto vertellen en de kinderen mochten er soms ook in of op.

Elk jaar is er op de Regenboog Osseveld een periode van 10 dagen waarin het onderwijs zo veel mogelijk afgestemd is op een thema. Dit jaar is dat vervoer. De bovenbouw zal aan de slag gaan omtrent de toekomst van vervoermiddelen, infrastructuur en brandstoffen. De onderbouw gaat fantaseren over het mooiste vervoermiddel en de kleuters gaan bezig met de verschillende vormen van voertuigen. Anders dan normaal zal er aan het einde van de projectweek op verantwoorde (coronaproof) wijze een digitale afsluiting zijn, waarin ouders het werk van hun kinderen bekijken.