Stedendriehoek

“Het wordt een makkie!”

APELDOORN – Nog een paar weken en dan is het tijd voor de Midwinter Marathon. Tijdens diverse afstanden kunnen de deelnemers een nieuw pr lopen, gezellig in een team lopen of gewoon eens kijken of een loopevenement iets voor ze is. Zo is dit voor elke hardloper, beginner of gevorderd, een leuk evenement. Het SD loopteam is hard aan het trainen voor de 8 km tijdens de Midwinter Marathon op zondag 4 februari. Johann de Jong van Isokin is nauw betrokken bij de begeleiding van de lopers. Naast een training op de dinsdagavond trainen de lopers thuis de nodige loopminuten.

Robert Levöleger is één van de deelnemers van het loopteam van de uitgeverij. De training verloopt voorspoedig bij Robert. “Het wordt het makkie!” lacht hij. “Tenminste, dat hoop ik. Als de trainingen zo blijven gaan als nu heb ik er alle vertrouwen in.” Twee jaar geleden kampte Robert met een liesblessure, waardoor hij bijna niet meer liep. “Jammer, maar om altijd last te hebben tijdens of na het lopen is niet fijn. De optie om mee te trainen met Uitgeverij Stedendriehoek en Isokin gaf mij de kans om het weer rustig op te bouwen onder begeleiding van Johann de Jong. Het werkt, want ik merk dat ik veel sterker ben geworden. Ik volg het schema trouw dat wij van Isokin hebben gekregen. Last van mijn lies of benen heb ik niet meer. Ik heb dus zin in 4 februari! Daarbij zijn wij als Multicopy sponsor van de Businessloop. En hoe leuk… er zijn al 100 teams aangemeld voor de Businessloop.”

Over een paar weken hoopt Robert de 8 km te volbrengen in ongeveer 48 minuten. “En ach, misschien doe ik er langer over, maar uitlopen zal ik hem in elk geval!”